Kai Tamm: taevatähed mõjutavad nii inimesi kui taimi

Raamatuportaal
Copy
Kai Tamm.
Kai Tamm. Foto: Martin Ahven / Õhtuleht

Äsja ilmus Eesti ühelt tuntumalt esoteerikult Kai Tammelt raamat «Taimede astroloogia». Numeroloogia ja avesta ekspert Kai Tamm on ka pikaaegne praktiseeriv hobiaednik.

«Olen juba palju aastaid maal elanud ja kasvatanud ise köögivilja ja ravimtaimi. Olen suur ravimtaimehuviline ja teen kõik teesegud, tõmmised, tinktuurid ise valmis. Neid ravimtaimi, mida oma maadel ei kasva käin metsaservalt või niidult korjamas,» räägib Kai Tamm.

Kai Tamm, «Taimede astroloogia».
Kai Tamm, «Taimede astroloogia». Foto: Raamat

«Minu kätte sattus 1935. aastal ajakirjas «Vaimsuse ideoloogia» ilmunud materjal, mis rääkis taimede astroloogiast, kuidas planeetide liikumine mõjutab nii taimede kasvu ja arengut kui ka neis sisalduvate keemiliste ainete kontsentratsiooni. Millisel planeedi päeval ja tunnil korjates on ravimtaime raviomadused kõige suuremad. See teema huvitas mind väga. Hakkasin selle kohta rohkem uurima ja materjali koguma ning neid teadmisi praktikas proovima. Nüüd korjan ravimtaimi alati õigel päeval ja õigel tunnil, samuti valin ravimiseks astroloogiliselt kõige sobivama aja,» meenutab Kai Tamm.

Põllumehed on Kuu liikumisega arvestanud juba aastasadu ja selle järgi teadnud, millal on parimad külvi- ja istutusajad. Seda teadmist hoitakse tänaseni au sees. Taimede astroloogiast, sellest kuidas planeetide liikumine taimede väge mõjutab, teatakse võrdlemisi vähe.

«Pidasin taimede astroloogiast loenguid ja siis tekkis mõte, et tuleks teha raamat, et teised ka saaks osa sellest tarkusest,» kirjeldab autor raamatu sünnilugu.

Raamat «Taimede astroloogia» räägib taimede õigeaegsest korjest ja kõige mõjusamatest kasutusaegadest. Ravimisel, aga ka külvamisel ja istutamisel, tuleb arvestada Kuu faasidega ja ka Kuu liikumisega tähtkujudes.

Istutades ja külvates taimi õigel ajal kasvavad nad paremini. Korjates ravimtaimi ja valmistades nendest drooge õigel ajal on nende ravivägi tugevam.

Raamatus «Taimede astroloogia» tuleb juttu meie lähimate planeetide mõjust taimedele ja taimede astroloogiast. Iga taim allub vastava planeedi printsiibile. Igal planeedil on oma nädalapäev ja tund, mida ta valitseb ja neilt saavad taimed oma salaomadused.

Autorilt on varasemalt ilmunud raamatud «Numeroloogia. Leia oma õnne valem», «Avesta ja aarialaste iidsed saladused» ja «Avesta kalender. Tarkused igaks päevaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles