SUVERAAMAT ⟩ Jõutõstja Kaido Leesmann soovitab kahte raamatut reisile ja randa

Raamatuportaal
Copy
Kaido Leesmann.
Kaido Leesmann. Foto: Karen Härms

Jõutõstmise maailmameister ja Eesti Raskejõustiku Akadeemia treener Kaido Leesmann soovitab kahte raamatut, mis sobivad hästi lugemiseks reisil ja rannas. Üks neist jagab praktilist nõu neile, kes peavad avalikult kõnelema ning teine aitab pühenduda eesmärkidele ja need järeleandmatult saavutada.

Chris Anderson, «Kõnelemise kunst».
Chris Anderson, «Kõnelemise kunst». Foto: Raamat

«TED kõnelemise kunst», Chris Anderson

Leesmann ütleb, et see on oluline raamat kõigile, kellel tuleb ette avalikku kõnelemist. «Kuna ma pean tihti avalikult sõna võtma, siis tunnen, et pean seda oskust pidevalt ka täiendama. Mulle meeldib see raamat ka sellepärast, et sealt saadud nippe saab kohe praktiseerida. Loed, praktiseerid, kordad... Kõige rohkem on see mulle õpetanud seda, kuidas lühikese ajaga edasi anda mahukat informatsiooni, kuulajaid kaotamata,» räägib ta.

Alates 2001. aastast on Chris Anderson näidanud kogu maailmale, et hoolikalt koostatud kõne muugib lahti empaatiavõime ja tarkusejanu ning julgustab inimesi unistama. Õigesti edasi antud kõne võib lummata kogu auditooriumi, innustada viimset kui kuulajat – see võib osutuda võimsamaks kui mistahes kirjalik tekst.

«Kõnelemise kunst» annab lugejale kätte vahendid, millega saavutada avaliku esinemise imet. Selleks pole ainuõiget valemit, küll aga ohtralt nõuandeid, mis koos suurendavad iga kõneleja väge. See raamat on kohustuslik kõigile, kes on valmis oma ideedega mõjutama maailma.

«Järeleandmatu», Tim S.Grover.
«Järeleandmatu», Tim S.Grover. Foto: Raamat

«Järeleandmatu», Tim S.Grover

«Jutt on treenerilt treenerile, kuidas olla oma töös loov ja otsida alati uusi lahendusi. Kui sa soovid olla parim, siis tuleb õppida ka parimatelt!» arvab Leesmann.

Meeldejäävam asi tema jaoks raamatust oli: kuidas pühenduda eesmärkidele ning olla maksimalist nende saavutamisel. Raamatus on väga praktilised nõuanded, see on hea lugemine iga eriala treenerile.

Grover on rohkem kui 20 aasta jooksul töötanud selliste superstaaridega, nagu Michael Jordan, Kobe Bryant, Dwain Wade ja paljud teised. Ta teab spordi vaimsest poolest kõike ja oskab seda suurepäraselt füüsise arendamisega ühendada.

Oma töös ei rõhuta ta inimeste andekust, vaid vajadust kõvasti tööd teha, milleks on vaja lihtsalt tahet ja pühendumust. Raamat keskendub erinevustele, mis eristavad head suurepärasest ja suurepärast peatamatust. Ta lahkab järeleandmatute mõttemaailma ja toob näiteid, kuidas parimatest parimad erinevates olukordades mõtlevad ja käituvad.

Järeleandmatuse seletab ta lahti 13 võrdselt tähtsa omadusega, mille alged on meis kõigis olemas. Igaühel on võimalus hakata järeleandmatuks, küsimus on ainult selles, kas me oleme seda hinda valmis maksma. Järeleandmatu ei rahuldu kunagi, ta ei seisa paigal, ta on alati ronimas kõrgemale ja kaugemale. Järeleandmatu suhtumist saab kokku võtta kolme sõnaga: olukord allub mulle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles