Tiit Trofimov soovitab raamatut, mis aitab enesearenguteel kõrgemale tasemele tõusta

Raamatuportaal
Copy
Tiit Trofimov.
Tiit Trofimov. Foto: Erakogu

Enesearengu teejuht ja raamatu «Lõpp on algus» kirjutanud Tiit Trofimov soovitab raamatut, kuhu on kirja pandud häid praktikaid ning lihtsaid selgitusi, kuidas eluvoogu jõuda ja selles püsida. Ta ütleb, et see raamat aitab tõusta enesearenguteel kõrgemale tasemele, et leida endas rohkem rahu ja märgata, kuidas meel meid kogu aeg töötleb ja kuidas rohkem tasakaalu oma ellu saada. See raamat on «Köidikust vabanenud hing», autoriks Michael Singer.

Majandusalal doktorantuuris õppinud Michael A. Singer koges 1971. aastal sügavat vaimset ärkamist ning keskendus sellest hetkest alates joogale ja meditatsioonile.

Ta räägib raamatus oma sisemaailma uurimisest, oma teekonnast teadvuse arendamisest ning kõigest sellest, mida sellega peale hakata.

Michael Singer, «Köidikust vabanenud hing».
Michael Singer, «Köidikust vabanenud hing». Foto: Raamat

«See raamat on lihtne ja loogiline, samas sügav. Vaimne ning intuitiivne, kuid samas äärmiselt praktiline. Julgen arvata, et sobib teenäitajaks nii enesearenguteel esimesi samme astujale kui ka verstapostiks sellele, kel juba pikk tee käidud. Pole juhuslik, et sa seda raamatut praegu käes hoiad. Loe ja vaata julgelt järele, kuhu poole see raamat sind samme seadma paneb. Julge tuleb sul olla sellepärast, et igasuguste muudatuste tegemine elus nõuab suurt julgust ning vastakutiseismist hirmuga, tõenäoliselt ka valuga. Kui hirmust valu ees vabaned ja oled valmis elu kogu tema täiuses ning tundespektris kogema, siis saadki sa vabaks, siis saadki sa iseenda köidikuist vabaks,» kirjeldab Singeri teost selle tõlkija Merle Kelder.

Juhend, kuidas enesearengupraktikad lihtsamaks muuta

«Minu arvates on imeline see, kui keegi oskab nii lihtsalt panna asju sõnadesse, et need praktikad ja tegevused muutuksid veel lihtsamaks. Maailm on täis ju tegelasi, kes räägivad enesearengust ja teadlikkusest, aga pole üldse pihta saanud, mis teadlikkus on. Sellest raamatust saad aru, et see mees on saanud väga sügaval tasandil pihta, kus on teadvus, teadlikkus, tasakaal, sisemine rahu, kuidas see tuleb, kuidas seda treenida ja mis on eluvoog,» põhjendab Trofimov, miks ta seda raamatut soovitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles