SUVERAAMAT Personaaltreener Janika Koch-Mäe soovitab kahte raamatut puhkusele ja randa

Raamatuportaal
Copy
Janika Koch-Mäe.
Janika Koch-Mäe. Foto: Mari Pukk

Personaaltreener Janika Koch-Mäe soovitab suvelugemiseks kahte raamatut. Üks neist räägib toitumisest ja avab saladused, kuidas süüa seda, mida hing ihkab ning teine on juhtimisalane ja inspireeriv raamat, kuidas luua hea meeskond.

«Söö, mida hing ihkab»​, Teemu Ollikainen

Janika kiidab, et see raamat on mõnus ja muhe lugemine kaalulangetamise psühholoogiast – autor räägib sellest, kuidas vältida emotsionaalset söömist, millega elus vast enamus inimesi kokku on puutunud. Samuti annab ta erinevaid näpunäiteid, kuidas mitte kaotada motivatsiooni ja kahelda enda võimetes. «Lihtsas keeles ja kergesti loetav ning usun, et igaüks leiab sealt raamatust mõne tarkusetera või mõtte,» arvab ta.

«Söö, mida hing ihkab»​, Teemu Ollikainen.
«Söö, mida hing ihkab»​, Teemu Ollikainen. Foto: Raamat

Oma töökogemuste põhjal psühhoterapeudina õpetab autor mõistma mõtteid, mis raskendavad kaalujälgimist, ning ta õpetab vältima liigsöömist kui vahendit oma negatiivsete tunnete maandamiseks. Emotsionaalne söömine, motivatsiooni kadumine ja oma võimetes kahtlemine on raskused, mille võitmist sageli ei õpetata. Teemu Ollikainen on psühholoog ja psühhoterapeut, Soome Psühholoogide Seltsi liige, kel on psühhoteraapia erapraksis Helsingis.

«Ratsionaalne emotsionaalsus»​, Alar Ojastu

Janika soovitab, et see on väga hea juhtimisalane raamat neile, kes töötavad mõnes organisatsioonis juhtival kohal. Inspireeriv ja motiveeriv lugemine koos põhjalike näidetega, kuidas oma meeskonnas luua hoolivat ja arvestavat keskkonda, mis tagab organisatsioonile ka lõppkokkuvõttes paremad tulemused.

Alar Ojastu on suurte kogemustega koolitaja, kes on nõustanud sadu organisatsioone nii Eestis, mujal Euroopas kui ka Aasias ja Venemaal. Põhjus, miks teda ikka ja jälle esinema või koolitama kutsutakse, on alati sama: soov tõsta inimeste sisemist motivatsiooni, et suurendada omakorda kliendirahulolu, kasumlikkust, parandada koostööd ja vähendada tööjõu voolavust. Alar on oodatud kõneleja konverentsidel ja annab külalisloenguid Helsingi ning Peterburi ülikoolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles