Rahvusraamatukogu esitleb Leelo Tungla trükisooja bibliograafiat (1)

Raamatuportaal
Copy
Leelo Tungal
Leelo Tungal Foto: Lilli Tölp

Eesti väljapaistev ja armastatud kirjanik Leelo Tungal tähistab tänavu oma 75. juubelisünnipäeva. Eesti rahvusraamatukogu on kokku pannud Leelo Tungla tähtpäevaks bibliograafia, mis koondab andmed tema loomingulisest tegevusest ajavahemikus 1958–2019 ja mille esitlus toimub koos Rein Veidemanni juhitud vestlusringiga 17. juunil rahvusraamatukogu väikeses majas.

«Leelo Tungla viljakat loometeed iseloomustab ilmekalt tema bibliograafias sisalduvate teoste arv – kokku 4177 kirjet, mis tegelikkuses on veelgi suurem, sest kogu aeg ilmub uusi tekste ja raamatuid ning see teeb rõõmu,» kõneles rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo.

«Bibliograafiat on koostatud üle 20 aasta ja see on valminud kolmes etapis,» kõneles üks bibliograafia koostajatest Tiina Ritson, kes alustas ise selle tööga aastal 2001. «Alustasime siis tellimustööna ja tollases nimestikus oli ilma laulutekstide ja viisistatud luuletusteta, teatritekstide ja filmistsenaariumiteta juba 1250 kirjet.»

Aastal 2017 oli koondatud raamatusse 2282 kirjet, aga ikka oli puudu veel kirjeid eri žanrite tekstidest ning tegevust tuli jätkata. «Aastal 2019 jõudsime täiuslikuma tulemuseni ning kirjeid oli siis kokku 4177,» kõneles raamatu teine koostaja Krõõt Liivak.

Luuletaja, proosakirjaniku, publitsisti, libretisti, kriitiku, tõlkija, lastekirjaniku, õpikute koostaja ja laulusõnade autori Leelo Tungla bibliograafia koostamisse on veel panustanud Tiina Aasmann, Eha Garšnek, Meeli Karu ja Signe Suursöödi. Trükise kujundaja on Margit Plink.

Leelo Tungla bibliograafia koosneb kolmest osast: tema looming, elu ja loomingu käsitlused ning laulutekstid ja viisistatud luuletused. Eessõna Leelo Tungla loomingust on kirjutanud Rein Veidemann.

Raamatu esitluse otseülekandest saab osa rahvusraamatukogu YouTube'i kanalil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles