Raamatusari, millest näitleja Robin Williams suures vaimustuses oli

Raamatuportaal
Copy
Robin Williams.
Robin Williams. Foto: Reed Saxon/AP/Scanpix

USA filminäitleja Robin Williams (1951-2014) armastas ulmekirjandust ja kui talt kord küsiti, et mis on tema lemmikraamat, vastas ta kõhklemata, et selleks on Isaac Asimovi «Asum».

«Issand, Isaac Asimovi «Asumi» triloogia,» vastas ta toona ajakirjaniku küsimusele. «See on üks kõigi aegade parimaid teoseid ja kõige vägevam tegelane seal on Muul,» vahendas CNN näitleja sõnu pärast tema surma.

Isaac Asimov, «Asum».
Isaac Asimov, «Asum». Foto: Raamat

Ameerika ulmekirjanik Isaac Asimov (1920–1992) jutustab oma nn klassikalise «Asumi» triloogia esimeses raamatus «Asum» elust Galaktikaimpeeriumis ja psühhoajaloolase Hari Seldoni võitlusest, mille eesmärk on Asumi rajamise abil vältida kümneid tuhandeid anarhia-aastaid inimkonna ajaloos. Teises osas «Asum ja Impeerium» jätkab ta Asumi ja Impeeriumi vahelise võitluse ja Asumi-siseste konfliktide kirjeldamist. Kolmandas osas «Teine Asum» jutustab autor salapärase Teise Asumi otsimisest, alguses Muula ja seejärel Esimese Asumi poolt.

Lugejate ja kirjastajate pealekäimisel kirjutas autor aga veel neli «Asumi» romaani: «Asumi äär», «Asum ja Maa», «Enne Asumit» ja «Edasi, Asum». Kaks esimest kujutavad endast ajaliselt klassikalise triloogia järgesid, samal ajal kui kaks viimast eelnevad tegevustikult viiele mainitud «Asumi» sarja romaanile. Eesti keeles on kogu sarja välja andnud kirjastus Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles