Siuru fondi stipendiaat on tõlkija ja luuletaja Mirjam Parve

Raamatuportaal
Copy
Luuletaja ja tõlkija Mirjam Parve.
Luuletaja ja tõlkija Mirjam Parve. Foto: Viktoria Arro/Liivi Muuseum

Eesti Kirjanike Liidu Siuru fond põhineb Stockholmis tegutsenud Marie Underi ja Artur Adsoni mälestusfondi pärandil ja selle eesmärk on toetada oma loometee alguses olevaid autoreid, kelle teos(ed) on kantud Siuru vaimust ja toonud eesti kirjandusse värskeid tuuli.

Siuru stipendiumi mõte tekkis 2017. aastal, kui möödus 100 aastat Siuru kirjandusrühmituse sünnist, mille tähistamiseks valmis lavastus «Siuru õhtu 100». Seni on stipendiumi pälvinud Kristjan Haljak 2018. aastal ja Joosep Vesselov 2021. aastal.

2022. aastal otsustas žürii koosseisus Triinu Tamm, Märt Väljataga ja Karl Martin Sinijärv anda seekordne Siuru stipendium Mirjam Parvele.

Mirjami seni tähtsaim tõlketöö on Virginia Woolfi kogumik «Kirjutamata romaan ja teisi jutte» Loomingu Raamatukogus (2017), tänavu pälvis ta luuletus «Jahtuvas saunas» Juhan Liivi auhinna.

Lisaks luuletuste kirjutamisele on ta neid tõlkinud ja tõlkimist käsitlenud. Ta on mitmekülgne ja laia silmaringiga kirjandusinimene.

Siuru stipendiumi suurus on 1500 eurot ja see antakse Mirjam Parvele üle 17. juunil kell 15.30 Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles