Kirjanike Liidu noorte uueks esimeheks valiti Maiken Tiits

Raamatuportaal
Copy
Vasakult: Liisa Raun, Annabel Agasild, esimees Maiken Tiits, Romiina Kalle, Richard Jerbach ja Bethriin Pilv.
Vasakult: Liisa Raun, Annabel Agasild, esimees Maiken Tiits, Romiina Kalle, Richard Jerbach ja Bethriin Pilv. Foto: Erakogu

Pühapäeval Kirjanike Majas toimunud Kirjanike Liidu noorte esimesel üldkogul võeti vastu uus põhikiri ja valiti uus esimees ning juhatus. Salajasel hääletusel valiti kolme kandidaadi seast esimeheks Maiken Tiits ning uus juhatus valiti koosseisus Liisa Raun, Annabel Agasild, Romiina Kalle, Richard Jerbach ja Bethriin Pilv.

Kirjanike Liidu noored on eelkõige 15–30-aastastele suunatud kirjandusrühmitus, mis korraldas esimese hooaja jooksul Kirjanike Majas üle kolmekümne kirjandussündmuse ning andis juuni alguses välja ka oma almanahhi «Grafomaania». Senisesse juhatusse kuulusid Liisbet Urba, Elisabeth Heinsalu, Anna-Maria Prokofjeva, Krislyn Cassandra Laamann, Emma Lotta Lõhmus ja esimees Reijo Roos.

«Suur au on võtta noortesektsiooni esimehe teatepulk üle,» rõõmustas uus esimees Maiken Tiits. «Reijo on teinud keerulisema eeltöö ära ja nüüd saame uue juhatusega arutada, mida tuleval aastal paremaks muuta ja mis kujul täpsemalt edasi tegutseda. Olen väga õnnelik, et saan teha koostööd teiste ägedate kirjandushuvilistega.» Kirjandusmaastik ja Kirjanike Maja on uutele juhatuse liikmetele juba tuttav, nagu tõdeb uude juhatusse valitud Annabel Agasild: «Miski selles majas kutsub nagu majakas ja on maagiline tunne, kui majakas sind ka kutsub ja ootab.»

Ka vanad olijad, kellest ükski ei kandideerinud uude juhatusse Tallinnast või Eestist äramineku tõttu, on uue juhatusega rahul. «Just õiged inimesed sattusid sinna,» ütles rahulolevalt möödunud hooaja kunstiline juht Krislyn Cassandra Laamann. «Nüüd jääb vaid põnevusega oodata, et mis järgmisel hooajal toimuma hakkab,» nõustus temaga senine esimees Reijo Roos.

Kirjanike Liidu noorte teine hooaeg algab sel sügisel, kuid kas siis on kirjanduse edendamiseks oodata jälle esimesest hooajast tuttavaks saanud iganädalaseid noorte neljapäevi või hoopis midagi muud, jääb juba uue juhatuse otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles