Anne Hathaway kiidab lasteraamatut, mis on alatiseks tema südame võitnud

Raamatuportaal
Copy
Anne Hathaway.
Anne Hathaway. Foto: CHRISTOPHE SIMON/AFP/Scanpix

Maailmakuulus näitleja Anne Hathaway lemmikraamat on Frances Hodgson Burnetti «Salaaed», mis talle lapsepõlves väga sügava mulje jättis.

«Ma tahtsin nii väga olla Mary Lennox,» tunnistas ta väljaandele The National. «Aedadel on mu südames jätkuvalt eriline koht ja ma käin neis ringi, et üks lukustatud salaust leida.»

Frances Hodgson Burnett, «Salaaed».
Frances Hodgson Burnett, «Salaaed». Foto: Raamat

Lastekirjanduse klassikasse kuuluva «Salaaia» tegevus algab Indias. Kui kümneaastase Mary ema ja isa koolerapuhangu ajal surevad, saadetakse tüdruk elama tädimehe suurde süngesse mõisasse Inglismaal. Seal peab isekas ja ärahellitatud laps õppima teistega arvestama ja iseenda eest hoolt kandma. Ühel päeval avastab Mary sissepääsu mõisa territooriumil peituvasse salapärasesse suletud aeda, ja see ei muuda mitte üksnes tema, vaid ka paljude teiste inimeste elusid.

Frances Hodgson Burnett (1849–1924) oli Inglismaal sündinud Ameerika kirjanik. Tema loomingu väärtuslikema osa moodustavad lasteraamatud, millest tuntuimad on «Väike lord Fauntleroy» (1886), «Väike printsess» (1905) ja «Salaaed» (1911).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles