Tallinna Keskraamatukogust saab nüüd laenata eestikeelseid e-audioraamatuid

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna Keskraamatukogu e-raamatukogu OverDrive pakub nüüdsest kuulamiseks hulgaliselt kaasaegseid eestikeelseid e-audioraamatuid.

Varsti on valikus üle 60 raamatu, nende seas eelkõige eesti autorite teoseid (nt Mudlumi «Poola poisid», Erkki Koorti «Koidik surnud postkastis», Ketlin Priilinna «Stockholmi sündroom» jne), aga ka tõlkekirjandust. Muuhulgas leidub e-audioraamatuid lastele – nii klassikat (nt Mark Twaini «Tom Sawyer») kui ka kaasaegset populaarset lastekirjandust (Markus Saksatamme «Tont ja mannapuder», Tiina Laanemi «Mina, Meg ja meie klass» jt).

«Tegu on Eestis siiani ainulaadse võimalusega eestikeelseid e-audioraamatuid tasuta laenata,» selgitas Tallinna Keskraamatukogu e-raamatukogu peaspetsialist Andrea Ruud. «Raamatuid saab kuulata internetis või ka alla laadida. Nii on võimalik nautida head kirjandust mõnusalt teiste tegevuste kõrval, näiteks jalutades, aias toimetades või trenni tehes. Audioraamatud on toredaks võimaluseks kirjandusest osa saada ka lastele, kes veel lugeda ei oska, või näiteks eakatele, kel lugemine on keerukaks muutunud.»

OverDrive’i e-raamatukogu sisaldab lisaks eestikeelsetele ka võõrkeelseid e-audioraamatuid, samuti suures valikus võõrkeelseid e-raamatuid ja e-ajakirju. Eestikeelseid e-raamatuid leiab e-raamatukogust ELLU. Naxose muusikakogud pakuvad kuulamiseks klassikalist, džäss- ja maailmamuusikat. Kõikide Tallinna Keskraamatukogu e-raamatukogude kasutamine on raamatukogu lugejatele tasuta. Lugejaks on võimalik registreeruda nii raamatukogus kohapeal kui ka veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles