Lugeja Heelia Sillamaa raamatust «Ammuu»: mind liigutas see ehedus ja ausus

Raamatuportaal
Copy
Heelia Sillamaa
Heelia Sillamaa Foto: Elmo Riig

Raamatublogija Laura-Kristiina Valdson luges Heelia Sillamaa raamatut «Ammuu» ja jagab oma lugemiselamust.

Heelia Sillamaa kohta ma eelnevalt midagi ei teadnud (telekavaataja pole ning uudiseid tarbin internetist), aga tema raamatut «Ammuu» soovitas mulle hoopis üks tuttav. Piilusin siis tema sotsiaalmeediat ning tundus tark, humoorikas, hakkaja noor neiu. Pealegi minuga samast põlvkonnast. Peale tema elulooraamatu lugemist üllatusin väga positiivselt!

Mind liigutas see ehedus, ausus ja samas huumoriprisma, läbi mille ta oma senist elu vaatles. Pole just palju inimesi, kes saavad lapse mehega, keda tunnevad 2 kuud. Selline elujaatav, «we can do this» hakkaja-suhtumine oli inspireeriv. Mõistan muidugi ka naisi, kes teeksid samas olukorras teise valiku. Küllap ise otsustaksin teisiti (õnneks pole kunagi sellise valiku ees olnud), aga rõõmustav oli lugeda, et mõnikord saavad sellised lood ilusa lõpu. Küllap see raamat ongi lootuskiir noortele emadele, kes avastavad end sarnasest olukorrast ning soovivad jätta lapse alles?

Soovitan lugejale, kes on kogenud nn üllatusbeebit ning ootamatu raseduse hirmutavat ebakindlust. Kindlasti on seal palju samastumist. Minu jaoks oli selles teoses palju ehedust, ebakindlust, ühe noore paari paikaloksumist, ausust ja samas elujaatavat pealehakkamist. Üllatavalt muhe lugemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles