Will Smithi 3 lemmikraamatut, mis teevad edukaks ja rikkaks

Raamatuportaal
Copy
Will Smith.
Will Smith. Foto: Dimitrios Kambouris/Scanpix

USA filminäitleja Will Smith (sünninimega Willard Carroll Smith II) peab jooksmist ja lugemist elu võtmekomponentideks. Smithi selgitusel on lugemine väga oluline, sest nõnda on võimalik teiste vigadest ja elukogemustest õppida. «Pole olemas probleemi, mida keegi poleks juba lahendanud ja sellest raamatus kirjutanud,» usub ta. Siin on Will Smithi kolm lemmikraamatut, mis on tema elu enim mõjutanud.

Paulo Coelho, «Alkeemik»

Brasiilia kirjaniku Paulo Coelho sümbolistlik muinasjutt  räägib inimese suurimast tarkusest - oma südame kuulamisest ja eneseleidmisest.

Smith peab «Alkeemikut» oma lemmikraamatuks. Selles on tähelepanekuid universumist, mida ta on märganud ka oma elus.

Malcolm Gladwell, «Väljavalitud»

Gladwell uurib edu. Ta näitab, et edu ei ole ülemäära seotud inimese kaasasündinud annetega. Inimese vormivad edukaks teda ümbritsev taustsüsteem ja tavad, sotsiaalne keskkond, avanenud uued võimalused ja ajalooline pärand. Edu ei ole erakordne ega saavutamatu – selle nimel on edukad üldiselt ise väga palju tööd teinud.

Smith tõstab esile autori teooriat, et kui tahta saavutada mingil alal meistri taset, tuleb sellega tegeleda vähemalt 10 000 tundi. Ise on ta vähemalt sama palju aega pühendanud filmikunstile.

Robert T. Kiyosaki, «Rikas isa, vaene isa»

Kiyosaki purustab müüdi, et rikkaks saamiseks on vaja teenida kõrget palka ja heidab väljakutse tõekspidamisele, et inimese maja on vara. Ta näitab lapsevanematele, miks nad ei saa loota sellele, et koolis õpetatakse lastele rahatarkust ja annab juhtnööre, mida  lastele raha kohta õpetada, et nad oleksid tulevikus edukad.

Will Smith peab teost nõnda oluliseks, et lasi seda ka oma lastel lugeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles