Loodusluuleõhtul kuuleb eesti autorite luulet ja saab ka ise oma luulet ette kanda

Raamatuportaal
Copy
Autovabaduse puiestee avamine
Autovabaduse puiestee avamine Foto: Mana Kaasik

Tartu Autovabaduse puiestee laval toimub 31. juulil kell kell 18–19.30 loodusluuleõhtu. Lavale astuvad kirjanikud Timo Maran, Maarja Pärtna, Kristel Algvere. Samuti avaneb võimalus ka teistel huvilistel esitada omaloomingut vabal laval.

Traditsioonilised loodusluuleõhtud toimuvad iga kuu kolmandal nädalal Tartu Ülikooli loodusmuuseumi seminarialal, kus publikut kostitatakse kirjanike-luuletajate omaloomingu, küpsise ja teega. Aga suvisel ajal tullakse õue ja Autovabaduse puiestee lavale.

Timo Maran on semiootik ja kirjanik, kelle huviks on inimese ja looduse suhete mõtestamine. Ta töötab Tartu Ülikoolis ökosemiootika ja keskkonnahumanitaaria professorina. Timo Maran kirjutab filosoofilise kallakuga loodusluulet, ta on avaldanud viis luulekogu.

Maarja Pärtna on luuletaja, tõlkija ja toimetaja. Ta on Gustav Suitsu luuleauhinna ja Juhan Liivi luuleauhinna laureaat.

Kristel Algvere on Hiiumaa juurtega kirjanik. Keeleteaduse huvi ajendil asus ta 2021. aastal õppima doktorantuuri Tartu Ülikooli rakenduslingvistika osakonda. 2017. aastal ilmus Värske Raamatu sarjas tema esimene raamat «Merehurmarohi».

Huvilistel avaneb võimalus astuda vabale lavale, et sahtlisse kirjutatud loomingut avalikkusele esitada. Vabale lavale on oodatud loodustemaatilised loomingulised etteasted. Vabal laval üles astumiseks eelregistreeri enda etteaste – täida ankeet siin.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles