Eva Mendes oma lemmikraamatust: see on imeline

Raamatuportaal
Copy
Eva Mendes.
Eva Mendes. Foto: Gus Ruelas

Hollywoodi staar Eva Mendes rääkis ajakirjale Stylist oma lemmikasjadest ja nimetas ühtlasi ka oma lemmikraamatu.

Intervjuu andmise ajal luges Eva Mendes Patti Smithi autobiograafiat «Kõigest lapsed», ms on tema sõnul samuti väga hea raamat, kuid oma kõigi aegade lemmikuks peab ta Ayn Randi «Allikat».

Ayn Rand, «Allikas».
Ayn Rand, «Allikas». Foto: Raamat

«See räägib arhitektist, kes ei järgi ühiskonna reegleid ja seda, mida inimesed õigeks peavad. Ta laseb vana hoone õhku, sest ta ei taha kogu sellele jamale alluda. See raamat on imeline ja see on minu lemmik,» tunnistas Mendes.

Ayn Rand on autor, kes USAs läbi viidud küsitluse põhjal on 20. sajandi teisel poolel kõige enam mõjutanud ameeriklaste mõtlemist. Silmapaistva edu saavutaski ta 1943. aastal ilmunud raamatuga «Allikas», kus väljendab oma filosoofia, objektivismi, seisukohti. Raamat ilmus  eesti keeles 2001. ja 2015. aastal.

«Allikas» on lugu andekast arhitektist Howard Roarkist, kes peab ägedat võitlust konventsioonidega, ning tema kirglikust armastusloost erakordse naisega, kes on ühtaegu nii ta armastatu kui ka vaenlane. Samal ajal on see ka lugu looja kompromissitusest ja hinnast, mis selle eest tuleb maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles