Dave Benton: kõik, mida teed, tuleb ringiga tagasi

Raamatuportaal
Copy
Dave Benton.
Dave Benton. Foto: Lisa Jennyfer Benita

Dave Benton on tuntud kui artist ning laulja, kes koos Tanel Padariga kirjutas Eesti 2001. aastal Eurovisiooni ajalukku, tulles selle populaarse lauluvõistluse võitjaks. Vähem teatakse aga seda, et Dave on ka reikimeister ja vaimne tervendaja, kelle senine elutee on olnud äärmiselt põnev, tulvil nii õnnestumisi kui ka õppetunde. Oma raamatus «Olen see, kes olen» räägib Dave ka sellest, kuidas oma tervendaja võimetest teadlikuks sai ja jagab tarkusetera, mida alati meeles peab.

Dave oli üheksane, kui kuulis oma isa õhtuti hilja basseinibaarist töölt tulles emale kurtvat, et ta käed ja õlad on valusad. «Tulin voodist välja ja küsisin, et kas ta tahaks, et ma ta käsi ja õlgu masseerin. Ta lubas mul seda teha ja tal hakkas otsekohe parem. Kuulsin teda ühel õhtul emale ütlemas: «Ma ei tea, kuidas ta seda teeb, aga valu kaob ära». Siis mõistsin, et midagi selles on,» kirjutab Dave.

Dave lisab, et siiski pole käed need, mis tervendavad – inimene ei kõnni lihtsalt ringi mingite kätega, mis teisi ravivad, vaid asi on selles, et Universum lubab sul oma kätega tervendada. «Lapsena juhtub kõik lihtsalt – sa oled avatud tervendava energia vastuvõtuks, sest sa ei tea täpselt, mis toimub. Tegutsed intuitiivselt ja ei kontrolli ka energiat. Suuremaks saades ja neid tervendavaid energiaid tundma õppides saad teada, et nüüd pead küsima luba ja õnnistust nende kasutamiseks. See vägi ei tule sinusse enam ilma, et sa ise sel tulla lubaksid.»

Tervendajad võivad Bentoni sõnul oma ravienergiat ka eneste peal kasutada. «Aga kui oled hea tervendaja, siis kuuletud oma Nõuandjatele, kes ütlevad, et osa ravist tuleb energiatest, osalt pead aga otsima abi meditsiinist. Nii oli ka minuga. Teadsin, et pean arstide poole pöörduma, ehkki suutsin ka haigena endiselt teisi aidata,» kirjutab ta.

Kui oled sündinud selliste võimetega, kas pead neid siis kogu aeg kasutama või tohid neid eirata?

Dave räägib, et kui inimene eirab oma võimeid, siis käitub ta nii, nagu tal ei oleks neid, aga ometi on võimed ju olemas. «Muidugi ei käi sa päevad läbi ringi end reklaamides, aga iga päev juhtub asju, mis meenutavad, et sul on need anded. Tegelikkuses on nii, et sa tunned ära, kui on õige aeg neid rakendada ja kui inimesed sedalaadi abi vajavad. Kui oled nende võimetega õnnistatud, siis uskuge mind – inimesed leiavad su igal juhul kuidagi üles. Nad leiavad su üles just siis, kui see on vajalik.»

«Elu õpetas mulle paljut, kuid kodust sain kaasa teadmise, mis ütleb: «Kus üks söönuks saab, saavad ka kümmekond – kui oled valmis olemasolevat jagama». Ma pean alati meeles ka teist tarkusetera: «Kõik, mida teed, tuleb ringiga tagasi». Kui teed teistele head, teevad ka teised sulle head. Ole aga siiski valvas inimeste suhtes, kes sind ära kasutada tahavad. Kahjuks on selliseid palju, kirjutab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles