Mai-Liis Kivistik soovitab kolme sügava mõttega raamatut

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab kolme harivat raamatut, millest üks keskendub vaikusele ja selle leidmisele, teine turunduse ja kommunikatsiooni võtetele ning kolmas räägib erinevatest viisidest, kuidas saab arendada iseenda vaimset võimekust. Mai-Liis toob igast raamatust välja ka mõtte, mis teda puudutas.

«Vaikuse hääl», Jaan Tätte

Raamat keskendub vaikusele ja selle leidmisele. Linnas elades on vaikust väga keeruline märgata, aga minnes eemale, muutub see üha lihtsamaks. «Mõelda sellele, kui meie kõigi päevad algaksid vaikusega mitte infomüra sees, siis võib-olla saaksime kätte hoopis olulisema informatsiooni. Teos sobib kõigile, et aidata kiire elutempo korraks pausile panna ja elu väärtuste üle mõtiskleda,» sõnab Mai-Liis ja lisab, et raamatust jäi talle meelde mõte, et kui oskad ennast väärtustada selles hetkes, kus sa oled, ja olla rahul, et su elu on just nii kaugel, nagu ta on, siis oled sa kohal ja sul on sellega väga hästi.

«Tõe kehastus», Dan Hill

Raamat keskendub turunduse ja kommunikatsiooni võtetele, mis toovad tarbijas välja emotsionaalse reaktsiooni. «Bränd on edukas siis, kui ta suudab luua sideme klientide ja protsesside vahel. Autor toob raamatus välja ka hulganisti näiteid ja teos sobib eelkõige ettevõtlusega tegelevale inimesele,» arvab Mai-Liis ja sõnab, et raamatust jäi talle meelde järgmine mõte: «Hind ei kuulu ühessegi inimese psühholoogiliste põhivajaduste nimekirja. Väärtus küll, kuid see on üksnes tõlge, mis omandab mõjujõu alles peale pakkumise kogemist.»

«Targem», Dan Hurley

Dan Hurley tahab raamatus teada, mis võiks teda targemaks teha. Ta on kirjutanud raamatu erinevatest viisidest, kuidas saab areneda iseenda vaimset võimekust, sealhulgas kõike alates nikotiinist kuni treeningu ja ajutreeninguni välja. «Raamatus on rohkelt välja toodud erinevaid uuringuid, mis kas kinnitavad või lükkavad ümber erinevaid tervise hüpoteese. Teos sobib edasijõudnud tervisehuvilisele,» lausub Mai-Liis ja toob välja enim meelde jäänud mõtte: «Juba 1960. aastatel ilmunud uuringud kinnitasid, et füüsiline vorm mõjutab otseselt. vaimset sooritusvõimet. See on nii hea uuring, et see inimene, kes ei viitsi trenni teha või end liigutada, võiks nüüd endalt küsida, kas ehk mälu ja keskendumisvõime arendamiseks oleks siiski motivatsiooni end regulaarselt treenida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles