EESKUJUKS ⟩ Tööstusest kirjandusmaailma: pandeemia andis tragile eestlannale tõuke romaani kirjutamiseks

Raamatuportaal
Copy
«Veri mäletab» Lyyli Suuk
«Veri mäletab» Lyyli Suuk Foto: Erakogu

Lyyli Suuk töötab igapäevaselt elektroonikatööstuses, kuid pandeemia aeg ja soov argipäevale vaheldust leida andis tõuke rakendada oma loomingulisemat poolt, mis kulmineerus debüütromaaniga «Veri mäletab».

«Veri mäletab» Lyyli Suuk
«Veri mäletab» Lyyli Suuk Foto: Raamat

Kuigi raamatuid on Lyyli armastanud lugeda lapsest saati, siis kirjutamise maailmas teeb naine alles esimesi samme. Kui esialgu oli see romaan nii-öelda sahtlipõhjas, siis peale mõningaid lugemiskogemusi ja jutuajamisi sel teemal julgustati autorit seda avaldama.

Tegemist on fantaasiarikka põnevuslooga, kus naispeategelasele Liannale on ette määratud täita olulist ülesannet, kuid talle tundub, et kontroll hakkab käest kaduma ja ta pole enam kindel, kas ta suudab selle vastutusega toime tulla. Ta õpib läbi esivanemate tarkuse tundma maagiat ja elementide juhtimist, millest saab tuge eesootavate katsumuste läbimisel... Kas ja kuidas see tal õnnestub, saabki raamatust lugeda.

Lyyli sõnul on raamatu «Veri mäletab» eesmärk pakkuda meelelahutust ja ühtlasi ka julgustada lugejaid kaasa mõtlema, kust nad tulevad, kes nad on ja mis neid motiveerib edasi liikuma? Ta soovib ka oma lugejatele põnevat lugemiselamust ja enda loomingulisuse proovilepanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles