Kirjandus kohtub muusikaga: Berit Kaschan ja Karoliina Kreintaal esinevad Tahkuna tuletornis

Raamatuportaal
Copy
Karoliina Kreintaal ja Berit Kaschan.
Karoliina Kreintaal ja Berit Kaschan. Foto: Erakogu

Selle suve viimane kirjandussündmus Tahkuna tuletornis sünnib läbi Berit Kaschani ja Karoliina Kreintaali koostöö 11. augustil kell 19.00.

Berit Kaschan on luuletaja, kirjandusteadlane ja -terapeut. Tema tänavu kevadel ilmavalgust näinud luulekogu «Täna piisab vähesest» vaatleb elujaatavalt ja sõbraliku muigega inimeseks olemise iseärasusi, oma peegeldusi ja varje. Tahes tahtmata tundub lugedes nagu kõneleks Berit lugejaga ja natuke ka lugejast ning tema soe ja pooldav toon paneb tahtma endaga neil viimastel suveõhtutel veidigi lahkem olla. Tänada kartulivõtust mullaseid sõrmi töö eest, teha heinateost kriimulistele säärtele pai.

Beriti tekste täienda pärimusmuusik ja melomaan Karoliina Kreintaal. Nende omavaheline sünergia täidab ruumi tugeva hapruse ja iluga. Nad on natuke nagu bänd.

«August on

tugevalt lõhnavad mahlased tomatid,

on ammu tõotatud ploomid, jaatusest

surisev maapind ja

kerged kriimud,

mille ravitsemine pahaaimamatult septembrisse lükatakse.»

Nii kirjutab Berit oma luuletuses «Põimukuu».

Tõepoolest. August on ka jalge eest üle lagendiku põgenevad tirtsud, flokside ja päikesest kollaseks põlenud heina magus lõhn ja süda, mis aimab iga õuna sõbraliku potsatuse varjus lähemale nihkuvat sügist. See on Tahkuna pihlaka punased marjad ja soojad õhtud, mis mähivad endasse sõnad ja helid – ja sinu, kui sa seda endale lubad.

Sissepääs üritusele on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles