Dave Benton: vastukaaluks kõigele, mis on elus valesti läinud, olen kuskil ka midagi väga õigesti teinud

Raamatuportaal
Copy
Dave Benton.
Dave Benton. Foto: Lisa Jennyfer Benita

«Oled Sa õnnelik? Kui Sa kord leiad oma õnne, siis kõik ülejäänu tuleb iseenesest,» inspireerib laulja, laulukirjutaja ja reikimeister Dave Benton oma suures intervjuuraamatus «Olen see, kes olen» esitama küsimusi, millele vastamine aitab paremini mõista iseennast ja teisi.

Oma elule tagasi vaadates tõdeb ta: «I did it my way. Tegin kõike omal viisil algusest lõpuni. Kuid tähtsam on see, et olen tänulik ja õnnelik, et vastukaaluks kõigele, mis on elus valesti läinud, olen kuskil ka midagi väga õigesti teinud.» Millised on olnud armastatud laulja elu suurimad katsumused – ja kuidas ta on neist üle saanud?

«Ei tohi võtta teiselt inimeselt tema unelmaid ja inspiratsiooni omaenese rahulduse nimel.»

Dave Benton abiellus esimest korda 23-aastasena. «Ma tahtsin väga endale perekonda,» tunnistab ta ning leiab aastate taha vaadates, et tollal polnud abiellumise põhjuseks mitte niivõrd armastus, kuivõrd see, et oldi teineteisega piisavalt harjunud. «Kiiresti selgus, et mu väljavalitu oli äärmiselt armukade, omandihimuline ega mõelnud enne oma tunnete väljapurskamist tagajärgedele omavahelistes suhetes,» jutustab Benton. Keerulisel perioodil sai just muusika talle pääseteeks.

«Paljud ütlevad, et kõigil on abielus tõusud ja mõõnad. Valetaksin, kui ütleksin, et kõik oli alati halvasti. Aga kui negatiivne emotsioon pidevalt positiivse üles kaalub ning sunnib sisekõnes küsima, millal me viimati abikaasadena koos hästi aega veetsime, siis on tõesti aeg see asi kas korda saada või lõplikult lõpetada,» on Benton veendunud.

«Kui suudame oma muredega rahu teha, saame jätkata eluteed turvaliselt, vabalt ja loovalt.»

Küsimusele, mis on Bentoni elus suurimad katsumused, toob ta välja hetked, mil pidi loobuma headest pakkumistest, iseäranis neist, mis oleksid andnud talle võimaluse pääseda maailma lavadele. Isiklike ambitsioonide täitmise asemel püüdis ta päästa oma esimest abielu. «Toona pidin tegema valikuid ja langetama just sel ajahetkel vajalikke otsuseid,» püüab Benton tehtud valikuid nüüd mitte kahetseda.

Talle on olnud abiks tulevikku vaatamine ning teadmine, et keerulised katsumused pole igavesed. «Sain neist üle ka oma kursuste, vaimsete ja energeetiliste õpetuste abil, positiivse teadmisega, et ka see läheb mööda ja ma saan hakkama.»

«Õppida elu hindama on tähtsaim võime, mis meile antud on.»

Aktiivse ja natuke isegi hulljulge poisina sattus Dave Benton juba lapseeas sageli esmaabipunkti – ning haigla ei ole talle ka täiskasvanuna teps mitte võõras koht. Laulja on pidanud rinda pistma mitmete tervisemuredega: lõhkenud pimesool, silmaoperatsioonid, täiskasvanuea tuulerõuged ning kõige tipuks veel aastatepikkuseks katsumuseks kujunenud neerusiirdamine, mis tõi endaga enne siirdamist kaasa arterilõikuse ja pärast palju tüsistusi... Kuidas selle kõige juures säilitada optimismi ja elurõõmu?

«Mind on elus aidanud keerulistest olukordadest üle saada sisemine teadmine, et mitte iialgi ei tohi alla anda. Seesama tunne ütleb ka seda, millal tuleks asjadest lahti lasta või abi küsida,» räägib Benton. «Olla elus ja elada oma elu parimal võimalikul moel – see on ülim tunne. Pole mingit vajadust olla kellegi suhtes kahtlustav ega kritiseeriv ega pöörata tähelepanu tähtsusetule, sest ümberringi on nii palju väärtuslikku, mida nautida!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles