Kalle Klandorf: atentaadikatsed kõrgetele riigitegelastele on sagedasemad kui me ette kujutada oskame

Raamatuportaal
Copy

28. augustil esitles Kalle Klandorf oma põnevusromaanide sarja «Palgasõdur» seitsmendat raamatut nimega «Atentaat presidendile». Eesti taasiseseisvumise päevil valitsuse turvalisust taganud eriteenistuse ridades puutus Klandorf ka ise kokku selliste juhtumitega.

«See on üsna tavapärane, et kui mingite riikide vahel pinge kasvab, siis suureneb ka nende inimeste, rühmituste ja huvigruppide aktiivsus, kes hakkavad sepitsema teise riigi põhiseaduslike institutsioonide vastu erinevaid hävitusplaane,» nentis endine kriminaalpolitseinik, kaitseväe vastuluure ja eriteenistuse juht Kalle Klandorf. «Seal, kus on võim, on ka surmavari – atentaadikatsed juhtivatele riigitegelastele on sagedasemad kui me meediast loeme või isegi ette kujutada oskame,» lisas Klandorf, kes on pidanud oma kireva karjääri jooksul korduvalt taoliste teemadega silmitsi seisma.

Palgasõduri seitsmenda raamatu «Atentaat presidendile» tegevus toimub 1990. aastatel. Eesti taasiseseisvuse väljakuulutamisest on möödunud mõni aasta. Venemaale ei meeldi sugugi Eesti sõltumatu välispoliitika ja soov ühineda Euroopa Liidu ja NATOga. Nii hakatakse Eesti kõrgete riigiametnike vastu sepitsema vandenõud, mida juhib Venemaa luure peavalitsuse kindral Nikolai Dmitrievitš, kes kaasab oma kurjadesse tegudesse ka Palgasõduri. Nende plaane asub aga taas segama Tallinna kriminaalpolitsei komissar Mändmaa, kes peab ühtaegu rinda pistma nii Tallinnas lokkava kuritegevusega, pahatahtlike võimuihalejatega ning informatsiooniga, mille kohaselt plaanitakse presidendile atentaati.

«Atentaat presidendile» toimus traditsiooniks saanud Meriväljal kodukohvikute päeval, kus oli avatud ka Palgasõduri kodukohvik. Klandorfi olid tulnud õnnitlema vanad kolleegid ja sõbrad nii eriteenistuse, kriminaalpolitsei kui ka linnavalitsuse päevilt. Igal pooltunnil tutvustati ühte raamatu osa, toimus raamatuloos ja avatud oli kohvik.

Kalle Klandorfil ilmus 2010. aastal Anneli Ammasega kahasse raamat «Kalle Klandorf. Jälitaja ja jälitatav». Pärast seda on ilmunud Klandorfi sulest järgmised «Palgasõduri» raamatusarja põnevikud:

2013 «Üksik hunt»

2015 «Kassi-Hiire mäng»

2017 «Jaht tuumakohvritele»

2019 «Agent vastu tahtmist»

2020 «Stockholmi ensüüm» kahasse Andreas E. Jakobiga

2020 «Pirita tüdruk»

2022 «Atentaat presidendile»

2018. aastal ilmusid «Palgasõduri 1. ja 2. osa ka ühises raamatus vene keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles