Tallinna Keskraamatukogu ootab lapsi raamaturingi

Raamatuportaal
Copy
Tuulike Kivestu-Rotella.
Tuulike Kivestu-Rotella. Foto: Erakogu

12. septembrist alustab Tallinna Keskraamatukogus (Estonia pst. 8) tegevust laste raamaturing, kus loetakse raamatuid ja proovitakse illustraatori tööd. Igas tunnis tutvutakse lähemalt ühe lasteraamatuga, kuulatakse sellest katkendeid, arutletakse loetu üle ning joonistatakse kuuldud lood piltideks.

Tallinna Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul on oluline pärast vahepealseid pandeemiast tingitud piiranguid taastada laste harjumus raamatukogus oma koolivälist aega veeta. Leiavad ju lapsed lisaks raamatutele sealt veel palju muud arendavat ja huvitavat. «Raamatukogud pakuvad lastele vaba aja veetmiseks väga palju võimalusi. Saab proovida põnevaid tehnoloogiaid, kohtuda sõpradega, mängida ning huviringides käia.»

Raamaturingi juhendab illustraator Tuulike Kivestu-Rotella, kelle sõnul on lugemisringi alustamine Tallinna Keskraamatukogus tänuväärt idee. «Minu peamine eesmärk on toetada laste lugemisharjumuse kujunemist, tutvustades neile häid lasteraamatuid, ja näidata illustraatorite mitmekülgset tööd.»

Tuulike Kivestu-Rotella on Tallinnas elav illustraator, kujundaja ja kunstiõpetaja, kellele meeldib väga lugusid välja mõelda, kirjutada ja joonistada. Ta teeb koostööd ajakirjadega Hea Laps ja Täheke ning illustreerib lasteraamatuid.

Laste raamaturing hakkab toimuma esmaspäeviti: 1.‒3. klasside lapsed kell 13:00‒14:30 ning 4.‒6. klasside lapsed kell 15:00‒16:30. Kohtade arv on piiratud. Info ja registreerimine: laste@tln.lib.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles