Kirjandusmuuseum tähistab Eesti Kirjanike Liidu 100. aastapäeva

Raamatuportaal
Copy
Tiit Aleksejev.
Tiit Aleksejev. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

30. septembril algusega kell 15.00 tähistab Eesti Kirjandusmuuseum piduliku ettekandepäevaga Eesti Kirjanike Liidu 100. aastapäeva. Ettekandeid saab jälgida ka KirmusTV vahendusel.

Kirjanike Liidu minevikust, olevikust ja tulevikust kõnelevad Tiit Aleksejev, Berk Vaher, Sirje Olesk, Tõnu Tannberg, Hanna Linda Korp ja Janika Kronberg. Kirjandusmuuseumi saalis avatakse Kirjanike Liidu ajaloole pühendatud näitus «Eesti Kirjanike Liit 100» ja sellega kaasnev rändnäitus viiel pildipaanil. Eesti Kultuuriloolise Arhiivi ja Arhiivraamatukogu materjalidel põhineva ekspositsiooni eesmärk on näidata kirjandust ja seda «haldavat» loomeliitu mitte suletud süsteemina, vaid ühiskonda loovalt uuendava jõuna. Näituse on koostanud Janika Kronberg, kujundanud Kaili Kalle.

Kirjandusmuuseumi otsaseinal avatakse näitus «Tartu noor kirjarahvas», kirjandusmuuseumi fotograafi Alar Madissoni kuus fotoakent, mis on valminud koostöös ajakirja Värske Rõhk toimetuse ja firmaga Seri Disain. Näidatakse ka Rahvusarhiivis valminud filmiprogrammi Eesti Nõukogude Kirjanike Liidu ajaloost, koostanud Ivi Tomingas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles