Draama festivalil esitletakse aastaraamatut «Teatrielu 2021»

Raamatuportaal
Copy
Tiia Sippol FOTO: Laila Kaasik
Tiia Sippol FOTO: Laila Kaasik Foto: Laila Kaasik

Reedel, 9. septembril 2022 esitletakse Draama festivalil aastaraamatut «Teatrielu 2021» ning ühes sellega antakse ülevaade 2021. aasta teatristatistikast. Esitlus toimub kell 15.00 Vanemuise suure maja fuajees.

Aastaraamatut tutvustab koostaja Alvar Loog, arvustava ülevaate annab Ene Paaver ning teatristatistikale heidab valgust kroonika koostaja Tiia Sippol.

«Teatrielu 2021» koostajad ja toimetajad on Alvar Loog ja Valle-Sten Maiste. Seekordses Teatrielus teevad autoritena kaasa veel Luule Epner, Riina Oruaas, Keiu Virro, Madli Pesti, Anders Härm, Heili Einasto, Madis Kolk, Meelis Oidsalu ja Anne-Liis Maripuu. Teatrielu 2021 vestlusringis osalesid kriitikud Karin Allik, Pille-Riin Purje, Ott Karulin ja Jaak Allik. 2021. aasta kokkuvõtteks on raamatu üks koostaja Valle-Sten Maiste öelnud, et möödunud aastat Eesti teatris iseloomustab vaikne otsingulisus, edasiliikumine viimastel aastakümnetel enesestmõistetavaks muutunud vormiliste uuenduste lõimes.

Eesti teatristatistika 2021. aasta andmed on avaldatud kogumiku teises osas, koostajateks Tiia Sippol ja Katarina Tomps. Arvandmetega on esindatud 83 teatrit ning neljandat korda ka Eesti harrastusteatrid. Lisaks statistilistele andmetele on avaldatud ka ülevaade teatriaastal toimunud sündmustest, ülevaated teatriorganisatsioonide tegevusest, festivalidest jm. Statistika näitab, et piirangud jätsid varasemast veelgi sügavama jälje teatrikülastuste arvule, kuid tegijate ja uuslavastuste arvukus näitab aktiivset soovi kohaneda ja kiirelt endise (kasvutrendi) juurde naasta.

Raamatu keeletoimetaja on Mari Tuuling, kujundaja Kersti Tormis. Teatrielu sarja annab välja Eesti Teatriliit koostöös Eesti Teatri Agentuuriga, trükib Tallinna Raamatutrükikoda. Raamatute väljaandmist on toetanud Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles