Joogaõpetaja Silja Siller soovitab 3 raamatut, mis pakuvad suurepärast elamust

Raamatuportaal
Copy
Silja Siller.
Silja Siller. Foto: Jana Laigo

Joogaõpetaja Silja Siller ütleb, et talle meeldivad raamatud, mis panevad mõtlema - olgu need siis ilukirjanduslikud, eluloolised või teaduslikud. «Imeline lugemiskogemus saab alguse loomulikult lugeja enda avatusest, kuid kui kirjanik suudab lisaks pakkuda ka uusi vaatenurki, siis on saavutatud täielik maagiline kombo ja suurepärane elamus raamatu näol,» sõnab ta. Siin on Silja Silleri kolm raamatusoovitust.

 

Madeline Miller, «Kirke».
Madeline Miller, «Kirke». Foto: Raamat

«Kirke», Madeline Miller (inglise keeles «Circe»)

«See raamat oli üllatav ja imeline leid, mis viis mind unistama, avastama ja taas nautima ilukirjandust. Ma sõna otses mõttes otsisin iga võimalikku hetke lugemiseks ja läksin kogu hingega sellesse loosse sisse. Kuigi tegemist on Kreeka mütoloogia põhjal kirjutatud looga, siis oli see tõeliselt kaasahaarav ning elu ja iseenda väärtuste üle mõtlemapanev teos.

Eriti kuulates seda raamatut inglise keeles oli see imeliselt maagiline kogemus,» sõnab Silja.

***

«Roheline laine», Matthew McConaughey (inglise keeles «Greenlights»)

«Wow, milline vägev teos! Ühe mehe elulugu ja oskus märgata pisikesi otsuseid, hetki ja kogemusi, mis aitavad muuta kogu teekonda. Raamat täis inspiratsiooni ja mõtteainet - kuidas märgata ja olla kohal nendel olulistel hetkedel oma elus ning aru saada ilma hukka mõistmata.

Matthew McConaughey, «Roheline laine».
Matthew McConaughey, «Roheline laine». Foto: Raamat

Põnev raamat, mille igasse peatükki on kirjutatud kuhjaga mõtlemapanevaid seoseid ning mis soovi korral aitab liikuda avastusteni enda sees. Ja kui kuulata seda raamatut autori enda esitluses, siis võib sellesse raamatusse lihtsalt ära kaduda tundideks,» lausub joogaõpetaja.

***

«Järelemõtlemise kunst», Adam Grant (inglise keeles «Think Again»)

Sageli me jääme kinni oma mõttemustritesse ja ei pruugi märgata ka kõige lihtsamaid seoseid ja lahendusi enda ümber. Selles raamatus on välja toodud palju põhjuseid, võimalusi ja ennekõike mõtlemapanevaid seoseid inimeste kangekaelsuse ja hirmude kohta, mida lugedes võib nii mõnelegi oma probleemile lahenduse leida. «Algab ju kõik meist endast ja antud raamat on suurepärane meeldetuletus täis näiteid ja teaduslikke põhjendusi ka neile, kes alati ei kasuta kriitilist meelt,» räägib Silja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles