TAVATU KRIMIROMAAN ⟩ Kas sina saad mõrvarile jälile?

Raamatuportaal
Copy
Janice Hallett.
Janice Hallett. Foto: Gaia Banks

Eesti keeles on ilmunud Janice Halletti romaan «Ridade vahel», mille Briti krimikirjanike assotsiatsioon kuulutas 2021. aasta parimaks debüütraamatuks. Tegemist on erakordse kriminulliga selle poolest, et teos koosneb üleni e-kirjadest, sõnumitest, ajaleheväljalõigetest jmt. Lugejal tuleb siin ise detektiiviks hakata ning nuputada, kes on mõrvar, kes ajab teistele puru silma ja mis üldse tegelikult toimub.

Janice Hallett, «Ridade vahel».
Janice Hallett, «Ridade vahel». Foto: Raamat

Romaani tegevus toimub väikeses inglise linnakeses, kus harrastusteatri trupp valmistas ette lavastust «Kõik mu pojad». Samal ajal korraldasid nad ka heategevusliku kampaania, et koguda raha pisikese kohaliku tüdruku raviks. On teada, et üks trupiliige on juba mõrva eest vanglasse mõistetud, kuid tegelikult on alust arvata, et ta on süütu. Raamatu kaante vahel ongi asitõendid, mis ootavad, et lugeja rekonstrueeriks nende põhjal sündmuste käigu ja nende dokumentide alusel, ridade vahelt, tõe välja selgitaks.

Ajaleht The Sunday Times on nimetanud Janice Hallettit sädalevalt taibukaks tänapäeva Agatha Christieks, kelle vaimustav debüüt pakub tohutult nauditavat intellektuaalst väljakutset. Eestiski tuntud krimikirjanik Elly Griffiths on aga öelnud Halletti teose kohta järgmist: «Kui otsite krimiromaani, mis on teistest erinev ja äärmiselt nauditav, siis soovitan soojalt Janice Halletti raamatut «Ridade vahel». Mulle meeldis see väga.»

Janice Hallett on toimetanud ajakirju, võitnud oma artiklite eest auhindu ja kirjutanud kõnesid Briti valitsusasutustele. Reisikihk on viinud teda korduvalt ümber maailma Madagaskarist Galápagoseni, Guatemalast Zimbabweni. Ta on kirjutanud nii näidendeid kui ka filmistsenaariume. «Ridade vahel» on tema esimene romaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles