Ilmus Christiopher Hoodi «Riigikunsti» eestindus

Raamatuportaal
Copy
Christiopher Hood, «Riigikunst».
Christiopher Hood, «Riigikunst». Foto: Raamat

Tallinna ülikooli kirjastuse sarjas «Bibliotheca Politica» ilmus Christiopher Hoodi «Riigikunsti» eestindus.

Christopher Hoodi uurimuse eesmärk on vastata küsimustele, mis on avaliku halduse üle peetavates aruteludes kesksel kohal. Raamat ühendab nüüdisaegse ja ajaloolise kogemuse ning kasutab võrgustike ja rühmade kultuuriteooriat uurimuse raamistiku ja meetodina.

Eri paikadest ja ajastutest pärit näiteid kasutades tuvastatakse ikka ja jälle üleskerkivaid ideid riigivalitsemise korralduses. Vastupidiselt laialt levinud arusaamale, et moderniseerimine toob kaasa üleilmse ühtlustumise, väidab autor, et mitmekesisus tõenäoliselt ei kao ei avaliku halduse doktriinist ega praktikast.

Cristopher Hoodi «Riigikunst. Kultuur, retoorika ja avalik juhtimine» on üks avaliku halduse ja juhtimise võtmetekstidest. Raamatus analüüsitakse valitsemist kui avalikku juhtimist kultuurikeskselt ning see on ajakohane lugemine eriti Eesti kontekstis, kus uusliberalismi ja positivistliku lähenemisviisi mõju on suur.

1947. aastal sündinud Christopher Hood on Oxfordi ülikooli Blavatniku valitsemiskooli külalisprofessor ja All Souls College’i emeriitprofessor. Ta on uurinud ja õpetanud riigiteadusi, avalikku haldust ja juhtimist kolmel kontinendil. Hood on kirjutanud ja toimetanud üle kahekümne selle valdkonna raamatu ning pälvinud nende eest mitmeid auhindu, teiste seas Briti poliitikateaduste ühingu W. J. M. Mackenzie auhinna.

«Riigikunsti» tõlkis inglise keelest Kalev Lattik. Eesti väljaandele kirjutas saatesõna Georg Sootla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles