Septembri lõpust saab üle Eesti omale raamatukogu raamatu koju tellida

Raamatuportaal
Copy
«Raamatukogud ratastel» aktsioon.
«Raamatukogud ratastel» aktsioon. Foto: Raul Mee

27. septembril käivitatakse üleriigiline raamatukogude ühine laenutusplatvorm Minu Raamatukogu (MIRKO), mis teeb raamatuhuvilisele kättesaadavaks 20 erineva raamatukogu kogud, kokku enam kui miljoni teosega. Raamatukogude aasta puhul loodud ühine virtuaalne raamaturiiul aitab muuta kogud kättesaadavamaks üle Eesti.

Raamatukogude ühine laenutusplatvorm Minu Raamatukogu (MIRKO) võimaldab koondada paljude raamatukogude kogud ühisele virtuaalsele raamaturiiulile, kust lugeja saab tellida teose pakiautomaati või kulleriga koju.

«Esialgu on MIRKO laenutusplatvormiga liidestatud 20 erineva raamatukogu kogud, milles on enam kui miljon raamatut või nooti. Loodame, et tulevikus liitub platvormiga veel raamatukogusid ja raamatukogude ühine virtuaalne riiul saab pikemaks,» kõneles rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo.

Korraga saab tellida kuni 5 raamatut 21 päevaks. Tähtaja saabumisel on võimalik tellimust pikendada. Tellimiseks tuleb registreeruda laenutusplatvormi kasutajaks ja sisselogimisel kasutada riiklikke autentimisvahendeid. MIRKO kaudu tellides tuleb tasuda ainult transpordikulu ja raamat jõuab pakiautomaati või kulleriga koju 2–4 päevaga.

Laenutusplatvormile lisandub uusi teenuseid

MIRKO platvormile lõimitakse tulevikus veel mitmeid teisi raamatukogude teenuseid. 2023. aastal plaanitakse MIRKO-s avada e-väljaannete laenutus (e-raamatud, e-ajakirjad ja audioraamatud).

Minu Raamatukogu (MIRKO) on arendatud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse innovatsiooni edendavate hangete programmi toel Eesti Rahvusraamatukogu vedamisel koos infosüsteemide arendaja NET GROUP OÜ-ga.

MIRKO-t hoiab töös Eesti Rahvusraamatukogu koos teenuses osalevate raamatukogudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles