Eesti raamatukogud tähistavad rahvusvähemuste päeva lugemisega

Raamatuportaal
Copy
Pildil tantsuaktsioon «Raamatukogude aastal tantsuga»
Pildil tantsuaktsioon «Raamatukogude aastal tantsuga» Foto: Ain Protsin

24. septembril kutsuvad raamatukogud üle Eesti tähistama rahvusvähemuste päeva sündmusega «Kogu Eesti loeb». Eesti erinevates piirkondades toimuvad mitmesugused etteasted, keelekohvikud ja rahvusköökide tutvustamised, millega tuletatakse meelde, et raamatukogudes oodatakse kõiki Eesti elanikke olenemata nende emakeelest ja kultuurilisest taustast.

«Raamatukogudel on kogukondade ühtsustunde loomises ja teistest kultuuridest pärit inimeste lõimimises suur roll. Raamatukokku võib sisse astuda igaüks ja saada sealt vajalikku nõu ning usaldusväärset informatsiooni, aga ka sidemeid teiste kogukonnaliikmetega,» tõi välja kultuuriminister Piret Hartman. «Rõõm on näha, et raamatukogud on võtnud lõimumise üheks oma südameasjaks ja seda eriti raamatukogude aastal. Raamatukogud täidavad juba pikemat aega palju suuremat sotsiaalset rolli, mistõttu on esmatähtis tagada meie raamatukogude jätkusuutlikkus,» lisas Hartman.

Raamatukogude aasta projektijuhi Liina Valdre sõnul on sündmustest oodatud osa võtma kõik huvilised. «Toimuvatel üritustel saab tasuta nautida mitmekeelset kultuuriprogrammi ja erinevaid rahvustoite ning tutvuda kohalike raamatukogude võimaluste ja tegevustega. Kindlasti leiab igaüks programmist midagi põnevat,» lisas Valdre.

«Kogu Eesti loeb» projekti kutsus ellu Kultuuriministeerium ja see on osa raamatukogude aasta programmist. Suuremad üritused toimuvad 24. septembril Tallinnas Laagna raamatukogu aias, Tartus Annelinna raamatukogu aias, Narva Keskraamatukogus ja promenaadil, Jõhvi muusikaväljakul, Sillamäe raamatukogus, Rakveres Vallimäe ringlaval, Paldiski keskväljakul, Pärnu Keskraamatukogus ja Valgas Säde pargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles