Lasteraamat «Tänutäht» toidab väikeseid heategusid, et suurendada lastes õnnetunnet

Raamatuportaal
Copy
Viivika Remmel, «Tänutäht».
Viivika Remmel, «Tänutäht». Foto: Raamat

Viivika Remmeli teksti ja Lumimari kujundusega uus lasteraamat «Tänutäht» pajatab loo abivalmidusest.

Väikeste heategude tegemine on samasugune oskus nagu lugemine või kirjutaminegi: see tahab harjutamist. Olles lahke ja abivalmis, suureneb meie õnnetunne, paraneb enesehinnang ning väheneb stressi- ja ärevustunne, väidab Briti Columbia ülikooli 2021. aasta uuring.

«Tänutäht» ongi eelkõige üks väike heategu ja tänuavaldus kõigile neile, kes on teisi aidanud. Raamat jutustab pisikesele lugejale sõprade seikluste-rohkest teekonnast tähtede poole ning nende kõrgest tähelennust. Oma edu kõrval ei jäeta märkamata ka eakaaslast, kes oma abivalmidusega kõike saavutada aitab. Tegelased kutsuvad lapsi märkama väikeseid heategusid endi ümber ja olema tänulikud.

Jutuke sobib nii lasteaiapõngerjale kui ka värskele koolijütsile ette-lugemiseks, aga seda on lihtne ka lapsel endal lugeda, kuna kasutatud on väikestele silmadele sõbralikku kirjatähtede fonti. Koos vanemaga lugedes pakub lugu võimalust arutleda selliste teemade üle nagu ametid, täheteadus, sportimine, tervislik toitumine ja keskkond. Pilkupüüdvad ja värviküllased Lumimari illustratsioonid aitavad väiksematel lugejatel märgata värve, kirjatähti, numbreid ja aastaaegasid.

«Tänutähe» raamatuga peatume hetkeks ja küsime endilt, kellele kingiksime meie valge Tänutähe. «Loodan, et lugu toidab palju väikeseid heategusid, sest teisi aidates aitame ka iseennast,» ütles raamatu autor Viivika Remmel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles