Näitleja Hugh Laurie 5 lemmikraamatut, mida saab lugeda ka eesti keeles

Raamatuportaal
Copy
Hugh Laurie telesarjas "Catch-22".
Hugh Laurie telesarjas "Catch-22". Foto: Philippe Antonello/Capital Pictures/Scanpix

Maailmakuulus näitleja Hugh Laurie jagas väljaandele O Magazine oma lugemissoovitusi, mis on tõesti huvitavad. Õnneks on need raamatud ka eesti keeles kättesaadavad.

John Steinbeck, «Vihakobarad»

Hugh Laurie selgitusel on vahel suurtel ajaloolistel romaanidel mastaabiga raskusi. Kui need on liiga mahukad, puudub neist eriline isiklik vaade ja kui need on liiga väikesed, ei suuda nad kõike olulist kokku siduda. Steinbeck saab aga mõlemaga suurepäraselt hakkama ja teos läheb südamesse.

Herman Melville, «Moby Dick ehk Valge Vaal»

«Usun, et mõned inimesed on seda romaani juba soovitanud,» märkis Laurie. «See on hämmastavalt geniaalne ja vapustavalt kaasaegne. Peale selle, et õpite tohutult palju vaalade ja meresõdiu kohta, saate ka oma sõprade ees uhkustada, et teate, kust pärineb Starbucksi nimi.»

John Le Carré, «Spioon, kes pääses külma käest»

«Vähe on nii ilusaid asju kui hästi üles ehitatud põnevik,» nentis näitleja ja kiitis autori sõnaosavust. «See, külma sõja kõige külmem romaan, kirjeldab läbipõlenud spiooni Alec Leamase teekonda tema viimasel missioonil raudse eesriide taga.»

Daniel C. Dennett, «Darwini ohtlik idee: evolutsioon ja elu paljumõttelisus»

«Dennett vaatleb Darwini evolutsiooniideed bioloogilise asemel filosoofilises ja loogilises raamistikus. Raamat juhib tähelepanu sellele, et kui me tõesti tahame teada, mis süsteemi keskel me oleme, tuleb alustada Darwinist.» Lauri selgitusel aitab autor aru saada, kui olulised on olnud Darwini avastused kogu inimelule ja -mõtlemisele ning kui palju on veel avastamata. «Ilus,» märkis ta napilt.

Joseph Heller, «Nõks-22»

Sõjasatiir on Lauri sõnul iseenesest üsna lai ja ebahuvitav kategooria, kuid see raamat on «hingematvalt geniaalne kraam».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles