Edvin ja Lembe Hiedeli nimelise toimetajaauhinna pälvis Krista Mõisnik

Raamatuportaal
Copy
Klaviatuur.
Klaviatuur. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavuse Edvin ja Lembe Hiedeli nimelise toimetajapreemia laureaat on Krista Mõisnik, kelle käe alt on läbi käinud eri kirjastustes üle 150 teose.

Krista Mõisnik on lõpetanud Tartu ülikooli eesti filoloogia erialal. Toimetajatööle pühendus ta pärast õpetajaametist pensionile jäämist aastal 2000. Sellest peale on Krista Mõisniku toimetajakäe alt ilmunud eri kirjastustes üle 150 teose, nii Eesti autorite loomingut kui ka tõlkeid vene, soome, inglise ja saksa keelest.

Toimetajaauhinna laureaadi valis välja žürii koosseisus Kadri Rahusaar, Heli Allik, Veronika Einberg ja Sirje Ratso. Auhind antakse üle reedel rahvusvahelise tõlkijate päeva pidulikul tähistamisel Tartu Kirjanduse Majas (Vanemuise 19) kell 16.

Edvin ja Lembe Hiedeli nimelise toimetajaauhinna eesmärk on juhtida tähelepanu toimetaja olulisele panusele ilukirjandusliku või filosoofilise teksti keelelisel ja sisulisel õnnestumisel ning tõsta esile teenekaid toimetajaid. Auhind antakse pikaajalise, viljaka ja tähelepanuväärse toimetamistöö eest.

Esimese Edvin ja Lembe Hiedeli nimelise toimetajaauhinna pälvis 2015. aastal Maiga Varik, 2016. aastal oli laureaat Triin Kaalep, 2017. aastal Anu Saluäär, 2018. aastal Linda Targo, 2019. aastal Asta Põldmäe, 2020. aastal Kajar Pruul ja 2021. aastal Mart Orav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles