Eesti kirjanikud lähevad taas Turu rahvusvahelisele raamatumessile

Raamatuportaal
Copy
Turu raamatumess 2013. aastal.
Turu raamatumess 2013. aastal. Foto: Peeter Langovits

Reedel, 30. septembril algab Turu rahvusvaheline raamatumess, mille Eesti-programm on traditsiooniliselt tugev.

Kolme päeva jooksul esitletakse messi lavadel värskeid tõlkeid eesti kirjandusest. Esil on Karl Ristikivi «Hingede öö», Tammsaare «Kõrboja peremees», Tõnu Õnnepalu «Valede kataloog. Inglise aed», Mart Sanderi «Litsid» ning soome-eesti kirjaniku Ville Hytöneni romaan «Johannes-Andreas». Tutvustatakse ka Eestis elava ajakirjaniku ja loodusvaatleja Mikko Virta raamatut Eesti loodusest ning mitme autori koostööna valminud põhjalikku käsitlust ingerlaste, setode ja vadjalaste rahvakultuurist.

Turu raamatumessi Eesti-programmi otseülekannet saab jälgida siin.

Eesti programmi on kokku pannud Tuglase Selts, Soome Eesti-seltside Liit, Eesti Instituut ja Eesti saatkond Soomes. Eesti osakonnas messikeskuse A-hallis on kohal ka Edela-Soome Eesti-keskus ja Turu Tuglase Selts. Programmi teostamiseks on toetust saadud Eesti Kultuurkapitalilt ja Kultuuriministeeriumilt (programm «Eesti kultuur maailmas»).

Eesti messiosakonnas saab kohtuda autorite ja tõlkijatega ning soetada raamatuid. Messi kõrvalprogrammina eksponeeritakse Soomes populaarset rändnäitust Arvo Pärdist: Arvo Pärt - tuttu ja tuntematon.

Turu raamatulaat on pikima ajalooga kirjandusvaldkonna mess Soomes. Tänavu astub Turu Messikeskuses üles rohkem kui kuussada esinejat ja oma väljapanekuga on kohal ligi 120 kirjastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles