Joogaõpetaja Silja Silleri neli raamatusoovitust, mis pakuvad mõtteainet

Raamatuportaal
Copy
Silja Siller.
Silja Siller. Foto: Jana Laigo

Joogaõpetaja Silja Siller soovitab nelja raamatut, mis inspireerivad, aitavad hirmudest lahti lasta ning haaravad lugeja kaasa. Kõik neli raamatut pakuvad mõtteainet tänapäevasesse ellu ning meie enda tegemistesse ja valikutesse.

«Kohalolu», Amy Cuddy (inglise keeles «Presence»​)

Silja Siller lausub, et üks meeldejäävamaid soovitusi sellest raamatust on «Fake it till you become it!» ehk teeskle senikaua, kuni sa muutud selleks. Mis teisisõnu tuletab tema sõnul meelde, et midagi ei toimu üleöö. Selleks, et saavutada uusi kõrguseid või muuta iseennast on vahel vaja hakata uskuma tulemust juba enne sinna jõudmist, et end teekonnal toetada ja mitte ära kaduda kõrvalisse mürasse.

«Raamatus on kuhjaga lihtsaid tehnikaid endast parima andmiseks ning hirmudest lahti laskmiseks. Mulle meeldib see, kuidas Amy Cuddy kirjutab lihtsalt, ent samas seletab oma teadmisi lahti Harvardi Ülikooli professorina uuringute põhiselt ja samas on kõik sammud oma parima versiooni leidmiseks selged ja tehtavad. Mõnus, kerge ja väga informatiivne lugemine,» tõdeb Siller.

«Beauty Of Living Twice»​, Sharon Stone

«Kui lugejal on võimalik seda raamatut inglise keeles lugeda, siis soovitan südamest (suhteliselt kerge lugeda ka siis, kui ei ole harjunud ingliskeelselt seda tegema),» sõnab Siller ja lisab, et see on imeline lugu oma eesmärgi ja väe leidmisest, tervenemisest ja armastusest. Kuidas vahel on vaja surmaga silmitsi seista selleks, et leida endas jõud ja armastus ning elama hakata.

«Sharon Stone on pannud raamatusse kogu oma hinge ja see on tõesti vabastav kogemus arvatavasti nii talle kui kindlasti kuulajale,» selgitab ta.

«The Way Of Kings»​, Brandon Sanderson

Silleri vaieldamatu lemmik fantaasia- ja põnevusraamatute žanris on kirjanik Brandon Sanderson (ja eriti tema raamatute kuulamine). «Need imelised ja väge täis maailmad, mida ta suudab lugejale luua ja lahti kirjeldada, on võimsad ning kaasahaaravad. Kui hakkan ühte raamatut lugema, siis hoolimata selle sügavusest ja pikkusest (tema «Words Of Radience» raamatud on kuskil 1000-leheküljelised), loen sadu lehekülgi järjest läbi kerguse ja rõõmuga,» tõdeb Siller.

Ta lisab, et tegu on tõeliselt põneva maailmaga, mis pakub mõtteainet tänapäevasesse ellu ning meie enda tegemistesse ja valikutesse - kui lubada endal sinna sisse tõeliselt minna, siis võib enda kohta väga palju avastada.

«Armastuse 40 reeglit. Romaan Rumist»​, Elif Shafak

Siller lausub, et tegu on vägeva teosega, mis võib viia tõelise elumuutuseni - romaan, mis on kirjutatud suurepäraselt ja mida kohe üldse ei soovi käest ära panna.

«Ilus, poeetiline, täis kirge ja armastust, tarkust ja mõistmist - sedasi kirjeldaksin seda teost, mida soovitan kõigile, kes kunagi tahaksid olla suhtes ja/või oma suhteid tugevdada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles