Tomas Legrant: mingit Sass Hennot ma teha ei kavatse

Raamatuportaal
Copy
Tomas Märten Legrant.
Tomas Märten Legrant. Foto: Konstantin Sednev

«Mingit Sass Hennot ma teha ei kavatse - kirjutad midagi head ja jätad inimesed seejärel paarikümneks aastaks ootele,» ütleb raamatu «Kelmi süda» autor Tomas Legrant ja lubab oma raamatule järge juba detsembris.

««Kelmi südant» sai trükitud parajas koguses. Tänaseks on see Apollos läbimüüdud. Tuhat viissada raamatut. See on esmaautori kohta ikka hästi küll! Aitäh teile, lugejad!» ütleb Legrant end õlale patsutades.

«Kohe algusest peale oli plaan mul raamat kahes osas välja anda. Ma ei hakanud riskima, et tundmatu autorina üks «piibel» valmis trükkida ja jääda ootama, kas keegi seda üldse lugedagi viitsib. Mõlemat raamatut saab lugeda väga hästi ka eraldi teostena. Jätkuvalt on tegu päris eluga. Minu enda looga.»

Kui esimene raamat oli pigem Legranti kelmiks kujunemise lugu, siis «Kelmi süda 2: Hundi loomus» jutustab autori elust pärast Eestist lahkumist. Valeidentiteetidega elamisest, rahvusvahelistest pangapettustest, võltsitud dokumentide tootmisest ja kasutamisest ning Eesti kurjategijate argipäevast Soomes.

«Kõige selle taustal tuli elada pereelu, abielluda ja valmistuda ka tütre sünniks. Elasin ju valedes,» tõdeb ta. «Naisele ütlesin, et lähen välja tööd tegema, tegelikult istusin kusagil Soome laohoone ees ja ootasin, millal võõra ettevõtte nimel tellitud rekkakoorem kohale jõuab. Teises raamatus on kirjas ka minu muutumise teekond.»

Otsapidi Hooandjasse!

Esimese raamatu andis Legrant välja omade kulude-kirjadega, kui tema kõige kallim inimene otsustas projektile õla alla panna. Sügisel sattus Legrant Hooandja veebiplatvormile, kus kutsuti autoreid oma projekte ülesse laadima.

«Oma raamatuga Hooandjasse minna oli üks raskemaid asju, mida ma üle pika aja teinud olin. Toetust küsida? Issand! Ma olin alati olnud see mees, kes oma ego upitamiseks pigem tahtis ise teisi toetada. Igatahes tundus see mulle väga hea ideena. Hooandjad on ühed imelised inimesed! Inimeste usk ja soov toetada teevad südame härdaks,» ütleb Legrant ning lisab, et Hooandja meeldib talle eelkõige seetõttu, et seda platvormi saab kasutada raamatute eelmüügi kanalina.

«Tegu pole ju heategevusega. Inimene saab omapoolse panuse eest ka midagi vastu. Hooandja on midagi geniaalset.»

Legranti teise raamatu kirjastamisele saab hoogu juurde anda Hooandja platvormil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles