Aasta looma luulevõistlus tuleb taas

Raamatuportaal
Copy
Foto: Erakogu

Eesti Loodusmuuseum, MTÜ Aasta Loom ja Looduskalender.ee kutsuvad taas lapsi osalema aasta looma teemalisel luulevõistlusel, mille peategelaseks 2022. aastal karu. Sel aastal on koostööpartneriks ka RMK ning parimaid kirjutajaid premeeritakse ekskursiooniga RMK Elistvere loomaparki.

Aasta loom 2022, pruunkaru (Ursus arctos) on Eesti suurim kiskjaline ning tal puuduvad looduslikud vaenlased. Pruunkaru on kõigesööja, kes toitub peamiselt mitmesugustest taimeosadest ja seentest ning putukatest, kellest lemmikud on sipelgad. Väga armastab pruunkaru kaera ja mett, värskele lihale aga eelistab raibet. Lastemaailmas on karu aga 20. sajandi algusest tuntud kaisuloomana. Tundud tegelane on mesikäpp ka Eesti rahvajuttudes.

«Luuletusi kirjutades on tore mõelda, et meil on karu järjepidevalt elanud, mitte nagu paljudes teistes Euroopa riikides. Näiteks Lätis ei elanud karu pea 100 aastat ja alles viimasel ajal on mõmmikud Põhja-Läti taasasustanud. Lõunanaabritel on seetõttu metsaotiga seotud suured hirmud, kuna lätlased ei tunne enam karu. Meil on aga side säilinud ja katsume seda alal hoida - kasvõi seeläbi, et oleme loomast teadlikud, ei karda ilmaasjata, tunneme õigeid fakte ja austame seeläbi oma laikäppa,» kommenteerib MTÜ Aasta loom esindaja Helen Arusoo.

Kuigi konkursile on ennekõike oodatud erinevates luulevormides kirjutised, ei põlata ära ka proosateoseid. Kõikidest saabunud töödest valitakse välja parimad, mille autorid viiakse aasta loomaga tutvuma RMK Elistvere loomaparki. Looduskalender.ee meeskonna lemmikud kirjatükid avaldatakse Looduskalender.ee portaalis ning Eesti Loodusmuuseumi kollektiivi lemmikud leiavad tee Loodusmuuseumi kodulehele ning sotsiaalmeedia kanalitesse.

Võistlusel osalemiseks saada maksimaalselt 1000 tähemärgi pikkune teos märksõnaga «Luulevõistlus» hiljemalt 31. oktoobriks 2022 aadressile muuseum@loodusmuuseum.ee. Võitjad selguvad 11. novembriks ning nendega võetakse ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles