Kuus sammu, kuidas realiseerida oma unistust rikkaks saada

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Napoleon Hill toob oma raamatus «Mõtlemist muutes rikkaks» välja, et vastused küsimustele, mis panid sind mõtisklema elu kummalisuse üle, võivad peituda hoopis sinu enda teadvuses. Ta selgitab, et edu saavutamiseks piisab ühestainsast heast ideest ja edu ongi tagatud.

«Kui rikkus tuleb, kuhjub ta nii kiiresti ja nii tohutul määral, et inimene imestab, kuhu see rikkus kõik need õnnetud aastad oli peitunud,» sõnab Hill ja lisab, et see avastus paneb jahmatama, eriti siis, kui vaeme asja üleüldise veendumuse kohaselt, et rikkaks saavad ainult need, kes on kaua ja rängalt töötanud.

«Kui te muudate mõtlemist ja saate rikkaks, siis märkate, et rikkus saab alguse mõtteseisundist, selgepiirilisest eesmärgist ega nõua kurnavat tööd. Teid kõiki peaks huvitama, kuidas on võimalik saavutada sellist vaimset seisundit, mis rikkust ligi tõmbab,» lausub Hill.

Tema sõnul seisneb üks peamisi inimkonna nõrkusi inimese järjekindlas manipuleerimises sõnaga «võimatu». Inimene tunneb kõiki reegleid, mis ei kehti. Ta teab kõiki asju, mida ei saa teha. Edu saavutab aga see, kes muutub eduteadlikuks. Ebaedu tabab neid, kes oma ükskõiksuse tõttu end veenavad, et ebaõnn on paratamatu.

Veel üks nõrkus, mille all Hilli kohaselt kannatab suur osa inimesi, on harjumus mõõta kõiki ja kõike oma isiklike muljete ja eelarvamuste järgi. Osa inimesi ei usu, et nemadki võiksid rikkaks saada, sest nende mõtteviisi on mõjutanud hädad, puudus, ebaõnn ja lüüasaamised. «Me keeldume uskumast seda, millest me aru ei saa. Arvame rumalalt, et meie enda seatud piirid on kõige mõõdupuuks.»

Kuus sammu, millega muuta oma soovid rikkuseks

Tegu on Hilli sõnul meetodiga, millega saab rikkusesoovi realiseerida ja koosneb kuuest reaalsest sammust.

  1. Määratle oma mõtteis täpne summa, mida ihaldad. Ei piisa sellest, kui ütled: «Tahan palju raha.» Summa peab olema täpselt määratletud.

  2. Otsusta täpselt, mida kavatsed selle raha eest vastutasuks pakkuda. Hilli sõnul pole olemas sellist asja nagu «mitte millegi eest midagi».

  3. Määra täpne kuupäev, mil tahad saada ihaldatava summa omanikuks.

  4. Koosta selge tegevuskava, kuidas oma soov ellu viia ja hakka seda viivitamatult täitma.

  5. Kirjuta selgelt ja lühidalt üles summa, mida soovid saada. Määra selle saamise tähtaeg, märgi, mida oled selle eest otsustanud anda vastutasuks ning kirjelda selgesti tegevuskava, mille abil tahad määratud summa kokku saada.

  6. Loe seda kirjalikku ülestähendust valjusti kaks korda päevas, üks kord enne magamaminekut ja teine kord hommikul enne ärkamist. Lugemise ajal kujutle, tunne ja usu, et see raha kuulub just sulle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles