Kumu teeb kummarduse väikestele raamatupoodidele

Raamatuportaal
Copy
Matthew Tannenbaum ja The Bookstore.
Matthew Tannenbaum ja The Bookstore. Foto: Kaader filmist

Kumu ja PÖFF näitavad «Kumu dokumentaali» sarjas filmi väikelinna elanikest, kes panevad seljad kokku, et päästa sulgemisest armastatud raamatukauplus.

Kunagi oli igas linnas, ka kõige väiksemas, oma raamatupood. Nüüd on enamik neist suletud. Ameerikamaal asuv Lenoxi linn, kus elab vaid 5000 inimest, on suur erand – juba 46 aastat on karismaatiline bibliofiil Matthew Tannenbaum pidanud seal Bookstore'i-nimelist kauplust, elades üle ka kõige raskemad ajad. Kui koroonapandeemia ähvardab poe uksed lõplikult sulgeda, tuleb appi kohalik kogukond, kes ei kujuta ilma selleta oma elu ette.

USA režissööri A. B. Zaxi film «Tere, Bookstore kuuleb» (Hello, Bookstore), mis jõuab kolmapäeval ekraanile Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarjas, on kummardus väikestele raamatupoodidele, kes peavad vaprat võitlust oma eksistentsi eest, aga ka kogukondadele, kes võivad ühiselt liigutada mägesid.

«See on liigutav, peaaegu transtsendentaalne portree raamatupoest ja selle missioonitundega omanikust,» kirjutas maailma juhtivaid filmiajakirju Variety pärast filmi esilinastust.

Kolmapäeval, 19. oktoobril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatavad sisse Tallinnas tegutseva raamatupoe Puänt kaasasutajad Triinu Kööba ja Elisa-Johanna Liiv.

Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF. Sissepääs kõigile selle sarja seanssidele on prii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles