Bookeri auhinna võitis Sri Lanka kirjanik Shehan Karunatilaka

Raamatuportaal
Copy
Shehan Karunatilaka.
Shehan Karunatilaka. Foto: Tim Ireland/IPA/Scanpix

Sri Lanka kirjanik Shehan Karunatilaka võitis esmaspäeval Londonis korraldatud tseremoonial 2022. aasta ilukirjanduse Bookeri auhinna oma teose eest «The Seven Moons of Maali Almeida».

«Minu lootus on, et mitte nii kauges tulevikus loetakse seda Sri Lankal, kus on mõistetud, et korruptsioon ei toimi ja ei ole kunagi toiminud,» sõnas kirjanik.

47-aastane Karunatilaka on teine ​​srilankalane, kes selle auhinna võitis. 1992. aastal sai selle tunnustuse Michael Ondaatje raamatuga «Inglise patsient».

Bookeri preemia on 50 000 naela (57600 eurot), kuid rahast olulisemgi on auhinnaga kaasnev tunnustus, mis annab kirjaniku karjäärile tugeva tõuke.

Kohtunike esimees Neil MacGregor nimetas raamatut «hautaguse elu noir'iks, mis lahustab mitte ainult erinevate žanrite, vaid ka elu ja surma, keha ja vaimu, ida ja lääne piirid».

Raamatu tegevus toimub 1980. aastate lõpus kodusõjast räsitud Colombo kaose keskel. Sõjafotograaf ja mängur Maali Almeida on tapetud. Tal on seitse kuud aega, et hauataguses elus välja selgitada, kes oli selle eest vastutav, ja paljastada konflikti jõhkrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles