Raamatukogupäevadel saab oma teadmised proovile panna

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Homme, 20. oktoobril antakse Märjamaa Rahvamajas toimuva piduliku sündmusega avapauk raamatukogupäevadele. Sündmuse juhatavad kõnedega sisse kultuuriminister Piret Hartman ning Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu (ERÜ) esimees Tuuliki Tõiste. Raamatukogupäevad «Kohtume raamatukogus» kestavad 30. oktoobrini, mille raames korraldavad raamatukogud üle Eesti sadu erinevaid sündmusi.

«Raamatukogud on kõigile kättesaadavad kogukonnakeskused, olulised kogunemispaigad, mis toovad kokku erineva maailmavaate ja taustaga inimesi. Vestlused, kohtumised, õpiringid – erinevad ettevõtmised raamatukogudes suurendavad kogukondade ning laiemalt terve ühiskonna ühtekuuluvust. Nagu ütleb raamatukogupäevade tunnuslause – kohtume raamatukogus!» ütles kultuuriminister Piret Hartman.

Raamatukogupäevade pidulik avamine toimub 20. oktoobril algusega kell 11 Märjamaa Rahvamajas. Kavas on kõned, valdkondlikud ettekanded raamatukogudest kui usaldusväärse info keskustest, raamatukogudest kui lõimijatest ja raamatukogude tööst ja tegemistest Ukrainast pärit sõjapõgenikega, aga ka informatsioonist kui relvast, mis suudab mõjutada otsustajate ja rahva meelt. Päeva teises pooles võistlevad raamatukoguhoidjad kirjanduse tundmise võistlusel. Avapäeva kavaga saab tutvuda SIIN.

«Raamatukogupäevad toimuvad juba 32. korda ning aastate jooksul on välja kujunenud mõned traditsioonilised sündmused, mida korraldatakse kümnel päeval oktoobris pea kõigis Eesti raamatukogudes,» sõnas ERÜ esimees Tuuliki Tõiste. «Raamatukogupäevade avamisel, 20. oktoobril panevad raamatukoguhoidjad oma teadmised (ilu)kirjandusest proovile, lisaks sellele saavad raamatukogude aasta puhul kõik huvilised Postimehe vahendusel raamatukogutöötajate koostatud kirjanduslikus viktoriinis kaasa lüüa,» lisas Tõiste.

Raamatukogupäevadel tähistatakse ettelugemispäeva, kutsutakse raamatukokku raamatukoguhoidja ülesandeid täitma mõni tuntud inimene oma kodukandist või kogukonnast, tähistatakse infokirjaoskuse päeva, eesti raamatu päeva, korraldatakse lugematul hulgal näitusi, väljapanekuid, koolitusi, viktoriine, mälumänge, ekskursioone, kohtumisi autoritega. Ülevaate 20.-30. oktoobrini korraldatavatest sündmustest Eesti raamatukogudes leiab ERÜ veebist.

Eesti kirjanduse viktoriini leiab 20.10 hommikul siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles