GALERII ⟩ Raamatukogupäevade avamine tõi kokku ligi 100 raamatukoguhoidjat

Raamatuportaal
Copy

20. oktoobril avati Märjamaa Rahvamajas traditsioonilised raamatukogupäevad «Kohtume raamatukogus».

Kuni 30. oktoobrini toimub raamatukogudes üle Eesti erinevaid sündmusi, millest on oodatus osa saama kõik huvilised. Avapäeva ettekanded keskendusid raamatukogule lõimijana, infopädevuste omandamisele ja arutelukultuuri edendamisele, aga räägiti ka informatsioonist kui relvast, mis suudab mõjutada otsustajate ja rahva meelt.

Avasündmuse juhatasid sisse Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu esimees Tuuliki Tõiste ja kultuuriminister Piret Hartmani sõnavõtud. Päevale pani punkti kirjanduse tundmise võistlus. Raamatukogude aasta puhul saavad kõik huvilised Postimehe vahendusel raamatukogutöötajate koostatud kirjanduslikus viktoriinis kaasa lüüa SIIN.

«Märjamaale kogunes kokku ligi 100 raamatukoguhoidjat ning valdkonna spetsialisti, et käima lükata traditsioonilised raamatukogupäevad. Raamatukogude aastal on eriline rõõm, et saame uhkust tunda enam kui 870 raamatukogu üle, mis kannavad ühiskonnas ja kogukondades olulist rolli,» sõnas ERÜ esimees Tuuliki Tõiste.

«Kümne päeva sisse mahub hulganisti sündmusi raamatukogudes üle Eesti, millest on oodatud osa võtma kõik huvilised,» kinnitas Tõiste. Raamatukogupäevade raames raamatukogudes toimuvad sündmused leiab SIIT .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles