Mõistatamismängu rekordiomanik külastas 55 raamatukogu: maakohtades on raamatukogud lausa maa sool

Raamatuportaal
Copy
Tartu Ülikooli raamatukogu.
Tartu Ülikooli raamatukogu. Foto: Kristjan Teedema

Raamatukogude aastal toimus esmakordselt suur mõistatamismäng «Avasta Eesti raamatukogusid», mis kutsus tutvuma erinevate raamatukogudega ning templepasse täitma. Mõistatamismängu raames külastati raamatukogusid kokku enam kui 2700 korral ning täidetud templepasse tagastati rohkem kui pooltuhat. Kõige agaram templite koguja külastas kokku 55 raamatukogu. «Avasta Eesti raamatukogusid» toimus 1. maist oktoobri alguseni.

«Mõistatamismäng andis väikese tõuke inimestele, et avastad Eesti eriilmelisi raamatukogusid ning julgustas sisse astuma raamatukogudesse, mis ei asu kohe kodu kõrval või tuttavatel radadel,» sõnas Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing juhatuse aseesimees Krista Visas. «Kuna mõistatamismäng läks raamatukogude aastal nii mõnusa hooga käima, siis on plaan sellega jätkata ka eesootaval aastal,» lisas Visas.

Mõistatamismäng «Avasta Eesti raamatukogusid» templipassi sai koguda templeid raamatukogude külastuste ning ülesannete lahendamise eest. Ülesanded mõtlesid välja viis Eesti kirjanikku – Leelo Tungal, Jaan Malin, Indrek Koff, Karl Martin Sinijärv ja Tarmo Vahter. Lastele koostas eraldi mõistatused Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Kõige aktiivsem «Avasta Eesti raamatukogusid» mängus osaleja Merje Meerits külastas kokku 55 raamatukogu, nende hulgas kõiki 34 Ida-Virumaa raamatukogu. «Olen alati teadnud, et raamatukogud on toredad, aga tegelikult on nad lausa väga toredad! Sain mängus osaledes nii palju uut teada ja seda nii mõistatamismängu küsimustele vastates kui väga südamlike raamatukogutöötajatega vesteldes,» Merje Meerits. «Linnas elanuna võtan ma raamatukogusid enesestmõistetavana, aga maakohtades on raamatukogud lausa maa sool,» kinnitas Meerits.

Mõistatamismängus osalenute vahel loositakse välja auhinnad, mille on välja pannud Apollo, kirjastus Ilmamaa, kirjastus Varrak ja Eesti Rahvusraamatukogu.

Raamatukogude teema-aasta kutsus ellu Kultuuriministeerium ja seda veab koostöös 870 raamatukoguga Eesti Rahvusraamatukogu. Kogu teema-aasta programmi leiab www.raamatukogudeaasta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles