Mari Tammar: mul oli stereotüüpne uskumus, et õnnelikud on vaid rikkad ja ilusad

Raamatuportaal
Copy
Mari Tammar.
Mari Tammar. Foto: Marko Saarm

Nädala pärast, 8. novembril, esitleb Mari Tammar Tallinnas oma kogemusraamatut «Õnn kuulub kõigile». Sündmus algab kell 19.00 ja toimub Telliskivis asuvas muusikapoes-kohvikus Terminal.

Tänapäeva kirjastuse alt ilmunud kogemusraamatus «Õnn kuulub kõigile» jagab autor enda lugu sellest, kuidas ta ühel hetkel otsustas, et tahab saada õnnelikuks. Ta süüvis selle jaoks erinevatesse õnneteooriatesse, hakkas neid enda peal katsetama ning sai teada, et teatud põhimõtteid järgides on tõepoolest võimalik õnnelikumaks saada. Aga siis tõi elu Marile ootamatu väljakutse - tal sündis enneaegne poeg, kelle esimene elukuu tuli mööda saata haiglas. Ehkki peaasjalikult räägib raamat õnnest, annab Mari vahetu kogemus suure katsumusega sellele kihistuse juurde.

Mari Tammar, «Õnn kuulub kõigile».
Mari Tammar, «Õnn kuulub kõigile». Foto: Raamat

Raamat jaguneb mõtteliselt kolmeks. Esimeses pooles jagab autor, mida on õnne ja rahulolu kohta rääkinud teadlased ja vaimsed õpetajad ning arutleb sekka oma isiklike kogemuste ja taipamiste üle. Raamatu teises pooles jagab ta oma õnnelike hetkede päevikut, mida pidas 2020. aasta suvel ning kolmandas osas teeb oma rännakust kokkuvõtteid. Muuhulgas jagab Mari ka oma pisipoja sündimise lugu.

Sellest, miks Mari õnneteemani jõudis ning, mida ta selle kohta avastas, kuuleb pikemalt raamatuesitlusel. Lisainfot sündmuse kohta leiab Facebookist ja Mari Tammari Õnnemustrite blogist.

Mari Tammar on vabakutseline ajakirjanik, pärimusmuusik, dramaturg ja ema, kelle sulest on varem ilmunud kaks raamatut «Sõna raamat» (2012) ning «Hundihüüdja» (2019).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles