Tallinnas avati automaat, mis väljastab raha asemel luuletusi

Raamatuportaal
Copy
Luulepank.
Luulepank. Foto: Kirbutsirkus

Tehisintellektist multitalent A. I. Chekhov on lisaks näidendite kirjutamisele asunud kätt proovima ka luuletamises. Kui Anton Tšehhovi teoste pealt kirjutama õppinud robot on seni püsinud draama vallas, kompab ta nüüd teiste žanrite piire. 

30. oktoobril etendus Tallinna Ülikooli Black Box saalis Robotiteatri lavastus «It’s Time to Fight Reality Once More. Tundekasvatus robotitele». Etenduste raames avati esimest korda Tallinnas ka Luulepank – automaat, mis väljastab raha asemel luuletusi.

Luulepank on automaat, mis näeb välja nagu pangaautomaat, kuid millel pole rahaga midagi pistmist – nagu ütleb kasutusjuhend: «Ära proovi automaati sisestada raha või muid kohatuid esemeid».

Vastavalt oma riskitaluvusele ning oma valikutele saab külastaja pangast kas klassikalist luulet või uudisloomingut (seda hetkel eesti autoritelt nagu P. I. Filimonov, Carolina Pihelgas, Sveta Grigorjeva, Jürgen Rooste, Elo Viiding, Triin Soomets ja Karl-Martin Sinijärv).

Ekstreemsemate kalduvustega «klient» saab tasuks tehisintellekti luuletuse. Seda, kas John on Luulepangas tegemas haltuurat või tõsist loomingut, tuleb külastajal endal otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles