RIKKAKS SAAMISE TEADUS Wallace D. Wattles: tõeliselt rikkaks saamine on kõige õilsam eesmärk, mis teil elus olla võib

Raamatuportaal
Copy
Wallace Delois Wattles (1860–1911).
Wallace Delois Wattles (1860–1911). Foto: Wikimedia Commons

Wallace D. Wattles kirjutab raamatus «Rikkaks saamise teadus», et maailmas saab järgmisele tasandile liikuda ainult nõnda, kui annad endast rohkem, kui sinu praegune positsioon seda nõuab.

«Oma positsioonist ei ole võimalik kõrgemale tõusta, kui te oma tööd tehtud ei saa. Maailm liigub edasi ainult siis, kui inimesed on oma praeguse töökoha nõudmised ülitõhusalt täitnud. Seevastu need, kes oma koha nõudmisi ei täida, pidurdavad maailma edasiminekut. Ükski ühiskond ei saa edasi areneda, kui kõik teevad omalt poolt vajalikust vähem; vaimne areng suunab ka sotsiaalset arengut,» kirjutab Wallace D. Wattles ja lisab, et kui mitte keegi oma praegust positsiooni hästi ei täida, siis võib näha, kuidas kõik hakkab allamäge libisema. «Inimesed, kes oma positsiooni hästi ei täida, on koormaks ühiskonnale, valitsusele, ettevõtlusele, sõjaväele ja tööstusele. Teised peavad neid oma turjal kandma ja see osutub kulukaks meile kõigile.»

Kaheksa tarkusetera raamatust «Rikkaks saamise teadus»

  • Igal elusal asjal on üks ühine eesmärk: areneda. Me tahame kõik paratamatult küündida oma võimete kõrgeima tasemeni! Seega on igal elusal asjal võõrandamatu õigus arenemiseks täiel võimalikul määral.

  • Mitte keegi ei tohiks olla rahul vähesega, kui ta on võimeline kasutama ja nautima rohkemat.

  • Kuigi vaesusel on kahtlemata häid külgi, jääb tõsiasjaks see, et inimesel pole võimalik elada tõeliselt täielikku või edukat elu, kui ta pole rikas.

  • Soovis rikastuda pole iseenesest midagi halba. Soov jõukuse järele ongi tegelikult soov rikkama, täisväärtuslikuma ja külluslikuma elu järele ning selline soov on kiiduväärt.

  • Keegi ei saa teilt ära võtta võimalusi. Võimalusi on igal pool ning need võimalused vastavad alati terviku vajadustele ja ühiskonna seisundile; inimesed, kes vooluga kaasa lähevad, selle asemel et püüda ülesjõge ujuda, leiavad eest hulganisti võimalusi.

  • Elus edu saavutamine tähendab muutumist selliseks inimeseks, kelleks tahate saada. Meil tuleb arendada oma olemuse kolme aspekti: keha, mõistust ja hinge. Ei ole õige ega õilis elada üksnes hingele ning unarusse jätta mõistus ja keha, aga samamoodi on vale elada ainult mõistust kuulates ning seejuures keha ja hinge kõrvaliseks pidada.

  • Inimesed, kellel pole midagi anda, et saa tõeliselt täita oma rolli abikaasa või lapsevanemana, ega ka kodaniku või inimolendina. Armastus väljendub kõige loomupärasemalt ja sundimatult siis, kui teistele midagi anname: meie ülim õnn on see, kui jagame meile osaks saanud õnnistusi nendega, keda armastame.

  • Tõeliselt rikkaks saamine on kõige õilsam eesmärk, mis teil elus olla võib, sest see hõlmab ka kõike muud. Kõige kasulikum asi, mida maailma jaoks teha võite, on anda endast parim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles