Jõumees Kaido Leesmann soovitab raamatut neile, kes soovivad luua paremaid suhteid

Raamatuportaal
Copy
Kaido Leesmann.
Kaido Leesmann. Foto: Karen Härms

Jõutõstmise maailmameister ja SK Reval Sport jõusaali peatreener Kaido Leesmann soovitab lugeda Bob Burg ja John David Mann raamatut «Andmise jõud». Raamat jagab näpunäiteid, kuidas olla parem inimene ja selle kaudu saavutada nii edu kui ka paremad suhted.

Kaido sõnab, et raamat räägib elu seadustest – andmisest, vastuvõtmisest ja nende omavahelistest seostest. «Kuigi tegemist on ilukirjandusega on seoseid praktilise eluga luua väga kerge.»

Elus tuleb osata asju ka vastu võtta

Kaido toob välja, et raamatu juures kõnetas teda asjaolu, kuidas autor käsitles oskust siin elus asju vastu võtta. «Oleme palju kuulnud sellest, et esmalt peab andma - andmine teeb head su südamele jne. Palju vähem aga räägitakse sellest, et peab oskama ka asju siin elus vastu võtta,» lausub ta ja lisab, et kui me ei oska või ei taha näiteks kingitusi vastu võtta, siis võtame teiselt inimeselt ära rõõmu tundmise. «See raamat käsitles minu arust väga hästi seda andmise ja vastuvõtmise balanssi.»

Kaido soovitab raamatut «Andmise jõud» kõigile, kes:

  • On avatud meelega ja valmis muutma oma väljakujunenud arusaamasid.
  • On valmis proovima midagi uut ja tegema asju teistmoodi.
  • Soovivad areneda inimesena.

Kolm head mõtet raamatust «Andmise jõud»

  • Edu saladus peitub selles, et edu saamiseks ja omamiseks tuleb muudkui anda ja anda. Saamise saladus on andmine. Ja andmise saladus on enese muutmine avatuks vastuvõtmisele. Saamine on andmise loomulik tagajärg.
  • Andjad tõmbavad teisi ligi. See muudab su paeluvaks. Hoolitse teiste eest. Hoolitse teiste huvide eest. Kaitse teiste seljatagust. Unusta fifty-fifty mõtteviis. Sellise suhtumisega kaotad kõik. Ainus viis võitmiseks on anda sada protsenti. Ühilda oma võidu tingimused teise inimese soovidega ja sellega, mida tema saavutada tahab. Ära tee nii, et „kõik võidaksid“ – keskendu sellele, kuidas teine inimene võita saaks. Sinu tasu suurus on võrdelises suhtes sellega, kui paljude inimeste elu sa puudutad.
  • Kui sa asetad teise inimese huvid esikohale, siis kantakse sinu huvide ees alati hoolt. Alati. Mõned inimesed kutsuvad seda valgustatud omakasuks. Hoia silm peal teiste inimeste vajadustel, säilitades usku, et seda tehes saavad ka sinu vajadused täidetud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles