25 tuntud Eesti meest avaldavad uues autobiograafias enda tõelise pale

Raamatuportaal
Copy
Ivo Linna ja Tiina Ristimets.
Ivo Linna ja Tiina Ristimets. Foto: Indrek Arula

Sel nädalal ilmub kirjastuselt Pilgrim mahukas Eesti meeste autobiograafia, kus saavad sõna Ivo Linna, David Vsevjov, Hannes Hermaküla, Lauri Räpp, Mihkel Raud, Peep Aaviksoo, Rein Kasela ja paljud teised kogenud ning elutargad mehed.

Kirjastuse omaniku Tiina Ristimetsa sõnul on tegemist ainulaadse sissevaatega Eesti mehe hingeellu ja seda, et tal õnnestus mehed avalikult rääkima panna sellest, mis neil päriselt hinges toimub, peab ta omaette saavutuseks.

«Aeg. Teekond nimega mees»
«Aeg. Teekond nimega mees» Foto: Raamat

«Just praegu, nädal enne isadepäeva ja käimasolevat rahvusvahelist meestele pühendatud novembrikuud on paslik oma lähedasi mehi rohkem kuulata ja miks mitte teada saada, mida arvavad enda elatud elust ja valikutest teised, väga targad, andekad ja tuntud Eesti mehed,» rääkis Ristimets. «Raamatut ja persoonilugusid läbivaks küsimuseks ongi aeg – kuidas erinevas vanuses mehed oma noorusajale tagasi vaatavad, mille üle uhkust tunnevad, mida oleks teisiti teinud, millised hetked nende elus pisaraid ja rõõmu on toonud ning mida on neil läbielatust teistele õpetada.»

Raamatus saab sõna ka armastatud laulja Ivo Linna. «Ei ole see Eesti mees ühti nii sõnaaher nagu arvatakse,» möönis Linna. «Sai räägitud nii lapsepõlvest kui ka sellest, kuidas vanaema mind maarohtudega tohterdas, Saare naiste vägevusest, oma armsatest lapselastest ja naisest ning ka sellest, milliseid seiku oma elus kahetsen.»

Raamatu mustvalged fotod, mis igat meest just talle kõige iseloomulikumas hetkes tabavad, tegi fotograaf Indrek Arula. «Selle raamatu jaoks pildistades tabasin end olevat täiesti uuel teekonnal – tundsin, mis tunne on liikuda ajas ning mida tähendab olla elukogenud mees. Läbivaks seisundiks oli minu jaoks rahu tunne, rahu, mis peitub mehe silmades.»

Oma viimase pika intervjuu andis raamatu «Aeg. Teekond nimega mees» jaoks ka kunstnik Jüri Arrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles