Tiina Sööt esitleb raamatut «Minu Rumeenia»

Raamatuportaal
Copy
Tiina Sööt alustab oma raamatut «Minu Rumeenia» sõnadega: «Bukarest on kõige ilusam linn, mida näinud olen, kuid kohalikud seda ei usu».
Tiina Sööt alustab oma raamatut «Minu Rumeenia» sõnadega: «Bukarest on kõige ilusam linn, mida näinud olen, kuid kohalikud seda ei usu». Foto: Erakogu

Hoogsa ja absurdihõngulise raamatu «Minu Rumeenia» autor Tiina Sööt ootab kõiki enda raamatu esitlusele nii Tallinnas kui ka Tartus.

Neljapäeval, 10. novembril kell 18:00 räägib Tiina enda seiklustest Rumeenias Viru Keskuse Rahva Raamatus. Autoriga vestleb Liis Seljamaa. Teisipäeval, 15. novembril kell 17.30 saab tutvuda «Minu Rumeenia» raamatuga Tartu Kaubamaja Apollos. Autoriga vestleb Sandra Jõgeva.

Tiina Sööt, «Minu Rumeenia. Absurdi armunud».
Tiina Sööt, «Minu Rumeenia. Absurdi armunud». Foto: Raamat

Armumine ei hüüa tulles ja kui juhus Tiinale ta tulevast elukaaslast tutvustas, algas tema elus suur seiklus.

«Objektiivselt võttes on Rumeenias kõik halvasti: vaesus, reostus, häbitu korruptsioon, absurdne bürokraatia ja minnalaskmismeeleolud. Igast teisest lagunenud räästast võib sulle tellis pähe sadada. Sooja vett jälle ei ole. Iga kuues rumeenlane on juba läände emigreerunud ja spetsialiste napib. Rumeenia on kaose ja korralageduse, kuid ka mitmekesisuse ja värvikirevuse maa,» kirjeldab ta.

«Siin on vabadust, siirust, ehedust ja elujõudu, millest ma mujal reisides ja elades puudust olen tundnud. Bukaresti tolmune kleepuv suvepalavus, vanduvad autojuhid ja asfaldist läbi kasvanud puujuurtele komistamine on mulle armsaks saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles