Neli küsimust, mida endalt küsida, kui tekib tahtmine midagi edasi lükata (1)

Raamatuportaal
Copy
Merit Raju.
Merit Raju. Foto: RUUDU RAHUMARU

Mõnikord tahaks midagi edasi lükata. Lausa nii palju, et võtad isu ja kergusega ette eelmise edasilükatud tegevuse. Life coach Merit Raju toob oma raamatus «Elu uus tase» välja neli küsimust, mida endalt küsida, kui tekib tahtmine midagi edasi lükata.

Need neli küsimust aitavad Raju sõnul edasi, kui märkad end midagi edasi lükkamas.

Küsi endalt:

1. Miks ma seda teen? (= Kas see on üldse oluline?)

2. Kas ma oskan seda teha?

3. Kas ma tean, millest ja kuidas alustada?

Merit Raju, «Elu uus tase».
Merit Raju, «Elu uus tase». Foto: Raamat

Raju toob välja, et lisaks neile kolmene on veel ka neljas küsimus: kas ma olen ise täidetud? «Nii füüsiliselt kui emotsionaalselt. Kas kõht on täis, uni oli piisav, olen saanud värskes õhus olla, päevavalgust, rõõmustavat suhtlemist, kas ma tunnen end oma elus turvaliselt, armastatuna, kas mu lähedastega on hästi ja kas ma tean, mis on see suurem kontekst, milles ma oma sebimisi teen ja ootusi sean,» selgitab ta ja lisab, et kui valime midagi edasi lükata, tuleb aru saada, kas see on lihtsalt ettekääne, on see laiskusest, sellest, et see asi polegi suures plaanis oluline, või oled tegelikult üle koormatud.

«Kes on kunagi läbi põlenud, tunneb ära, kui enesetunne hakkab rohelisest kollasesse ja siis juba kohati oranži skaalasse jõudma, ning siis on normaalne, et sisemine enesekaitse, alarm läheb tööle. Kui sul tekib tunne, et tahaks midagi edasi lükata, siis võibki sul olla liiga palju laual. Või liiga palju tühjust taustal. Võib olla, et oma tass on täitmata. Siis peabki fookus esmalt mujale minema,» selgitab Raju.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles