Esitlusele tuleb Eesti kirjaniku sõnade ja Ukraina kunstniku piltidega lasteraamat (1)

Raamatuportaal
Copy
Marge Pärnits ja Anna Ryazanova, «Mustikas ja maruline jooks».
Marge Pärnits ja Anna Ryazanova, «Mustikas ja maruline jooks». Foto: Raamat

20. novembril kell 12 esitletakse Tartu Mänguasjamuuseumis eesti kirjaniku Marge Pärnitsa ja ukraina kunstniku Anna Ryazanova esimest ühist lasteraamatut «Mustikas ja maruline jooks».

Kell 12.00 toimub eestikeelse raamatu esitlus ja sellele järgneb oravatöötuba. Kell 14.00 toimub ukrainakeelse raamatu esitlus ja sellele järgneb musta koera töötuba. Ukrainakeelne versioon on valminud mõeldes Eestis elavatele Ukraina lastele, kellele omakeelne kirjandus võiks rõõmu ja tuge pakkuda.

«Mustikas ja maruline jooks» on tõestisündinud loo põhjal kirjutatud lühike jutuke, mis räägib sellest, miks koerad mõnikord ära jooksevad ja kuidas nad vaatamata kõigele lõpuks ikkagi tagasi koju jõuavad. Imekaunid oravarikkad illustratsioonid on teinud kunstnik Anna Ryazanova, kujunduse tegi raamatutele Maarja Roosi. Eestikeelse raamatu keeletoimetaja on Mari Tuuling, ukrainakeelse raamatu tõlkijaks on Alina Paas.

«Mustikas ja maruline jooks» on teine lugu koerast nimega Mustikas. Esimene raamat kannab nime «Must kass ja Mustikas» ning see ilmus 2020. aastal.

Raamat on sündinud Tartu Kultuurkapitali ja ühisrahastusplatvormi Hooandja abiga ning tõlkimist ukraina keelde toetas Tartu linn projekti Kirjanduslinn Tartu raames. Esitlused ja töötoad toimuvad eesti ja ukraina keeles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles