5 head mõtet raamatust, mis aitab leida oma elu eesmärki

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Noor Hibberti kirjutatud raamat «Sa elad vaid korra» aitab suunata pilgu tulevikku ja teha kindlaks, mida sa edaspidi kõige rohkem vajad. Ent selleks tuleb sul esmalt astuda samm tagasi ja endasse süüvida – et näha, kuidas sa oled jõudnud praegusesse seisu oma elus. See raamat näitab, et pole olemas üht taevalikku teerada. «Sa elad vaid korra, seega olgu su elul eesmärk!» ütleb autor.

Noor Hibbert, «Sa elad vaid korra».
Noor Hibbert, «Sa elad vaid korra». Foto: Raamat

Et avastada iseennast, küsi endalt:

  • Mis sulle kõige enam korda läheb?

  • Mis on tulevikul sinu jaoks varuks?

  • Kas sa kasutad oma eluenergiat kõige tõhusamal moel – püüeldes oma unistuste poole?

Hibbert selgitab, et on segu mitmesugustest erinevatest sihtidest, mille poole saad püüelda, mida saad omavahel kombineerida ja ellu viia. Sa saad teada, kuidas elada eesmärgiga, nõuda tagasi oma vägi, hakata nägema asju uuest vaatevinklist ning mõista, et oma soovide täitumise nimel tuleb tegutseda.

5 head mõtet raamatust:

  1. Kõik imelised asjad saavad alguse ideest – see on elu võlu!

  2. Pelgalt eksisteerimine on nagu epideemia. Kui sa tunned, et su elu on midagi enamat kui lihtsalt olemasolemine, et sul on elult hoopis rohkem saada: siis sa suudad muutuda. Ei ole vaja lihtsalt eksisteerida.

  3. Võib-olla tulebki lahti saada kõigest, mis pole tõeline sina, selleks et sa saaksid olla see, kelleks sind algselt loodi – kellekski, kes on väärt saama kõike seda, mida hing ihkab.

  4. Kui meie hing kogeb pilkast pimedust, siis me virgume tundega, et pimedusest on võimalik välja tulla – kui vaid laseme valgusel läbi murda.

  5. Eesmärgipäraselt elades valime teadlikult rohkem rõõmu ja saame aru, et meil on rohkem valikuid; me loome suuremat õnne ja toome oma ellu rahuldust. Me lõpetame lõputult korduva halli argipäeva ja teadvustame endale, kui palju tähendab iga sekund, minut, päev, nädal, kuu ja aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles